Kuracie mäso s hubovou omáčkou
Rýchly a krémový recept
Ingrediencie
- 450 g kuracích pŕs
- 280 g húb šampiňóny hliva lesné podľa chuti
- 1 cibuľa voliteľne pór
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie alebo lepší výsledok
- 1 pl masla 1 PL oleja
- 150 ml vývaru alebo vody
- čierne korenie
- 1 čl horčice voliteľné výborne zvýrazní chuť
- trochu tymiánu alebo petržlenovej vňate
- 1 čl škrobu ak chceš hustejšiu omáčku
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájaj na plátky alebo kocky. Osoľ, okoreň a jemne potri olejom.
Na panvici rozohrej maslo s olejom. Mäso opeč z každej strany do zlatista (cca 3–4 min z každej strany). Vyber na tanier.
Do tej istej panvice pridaj cibuľu, restuj do sklovita.
Pridaj nakrájané huby, soľ a nechaj ich pustiť šťavu. Pridaj prelisovaný cesnak a minútku restuj.
Zalej vývarom, pridaj horčicu (ak používaš) a premiešaj. Vráť kuracie mäso späť do panvice.
Zalej smotanou a nechaj variť 5–8 minút, kým mäso úplne zmäkne. Ak je potrebné, zahusti – rozmiešaj lyžičku škrobu v troche vody a vlej do omáčky. Dochuti korením, tymiánom alebo petržlenom.
Tipy: Ak chceš výraznejšiu chuť, daj trochu bieleho vína (50 ml) po osmažení húb – nechaj odpariť. Pri lesných hubách pridaj trošku masla navyše.