REKLAMA

Kuracie mäso s hubovou omáčkou

Rýchly a krémový recept

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 450 g kuracích pŕs Pridané do
  • 280 g húb šampiňóny hliva lesné podľa chuti Pridané do
  • 1 cibuľa voliteľne pór Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie alebo lepší výsledok Pridané do
  • 1 pl masla 1 PL oleja Pridané do
  • 150 ml vývaru alebo vody Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • 1 čl horčice voliteľné výborne zvýrazní chuť Pridané do
  • trochu tymiánu alebo petržlenovej vňate Pridané do
  • 1 čl škrobu ak chceš hustejšiu omáčku Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Kuracie mäso nakrájaj na plátky alebo kocky. Osoľ, okoreň a jemne potri olejom.

2. Krok

Na panvici rozohrej maslo s olejom. Mäso opeč z každej strany do zlatista (cca 3–4 min z každej strany). Vyber na tanier.

3. Krok

Do tej istej panvice pridaj cibuľu, restuj do sklovita.

4. Krok

Pridaj nakrájané huby, soľ a nechaj ich pustiť šťavu. Pridaj prelisovaný cesnak a minútku restuj.

5. Krok

Zalej vývarom, pridaj horčicu (ak používaš) a premiešaj. Vráť kuracie mäso späť do panvice.

6. Krok

Zalej smotanou a nechaj variť 5–8 minút, kým mäso úplne zmäkne. Ak je potrebné, zahusti – rozmiešaj lyžičku škrobu v troche vody a vlej do omáčky. Dochuti korením, tymiánom alebo petržlenom.

7. Krok

Tipy: Ak chceš výraznejšiu chuť, daj trochu bieleho vína (50 ml) po osmažení húb – nechaj odpariť. Pri lesných hubách pridaj trošku masla navyše.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Večera

4721 receptov

Dezert

3873 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Raňajky

1573 receptov