REKLAMA

Bryndzové tyčinky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 200 g hladkej múky Pridané do
  • 150 g studeného masla nakrájané na kocky Pridané do
  • 150 g kvalitnej bryndze Pridané do
  • 1 žĺtok bielok si nechaj na potretie Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
  • 12 čl rasce voliteľné Pridané do
  • 12 čl Prášku do pečiva Pridané do
  • Na posyp rasca Pridané do
  • sezam Pridané do
  • ľanové semienko Pridané do
  • podľa chuti mak Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Múku, soľ a prípadne prášok do pečiva zmiešaj v miske. Pridaj studené maslo a prstami alebo robotom zapracuj, kým nevznikne drobenka.

2. Krok

Pridaj bryndzu a žĺtok – rýchlo vypracuj hladké cesto. Zabaľ cesto do fólie a daj na 20–30 minút do chladničky.

3. Krok

Cesto rozvaľkaj na hrúbku cca 0,5 cm. Radielkom alebo nožom nakrájaj na tyčinky.

4. Krok

Prelož na plech, potri bielkom a posyp semienkami alebo rascou. Peč v rúre na 190 °C (horný/dolný ohrev) 12–15 min, kým nezozlatnú.

5. Krok

Tipy: Pre výraznejšiu chuť môžeš pridať strúčik pretlačeného cesnaku. Ak chceš jemnejšie tyčinky – pridaj 2 PL kyslej smotany. Pre extra chrumkavosť ich po vychladnutí nechaj ešte 10 min v teplej, ale vypnutej rúre.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

274 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3885 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4724 receptov

Pre diabetikov

632 receptov