REKLAMA
Bryndzové tyčinky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 200 g hladkej múky
- 150 g studeného masla nakrájané na kocky
- 150 g kvalitnej bryndze
- 1 žĺtok bielok si nechaj na potretie
- 1⁄2 čl soli
- 1⁄2 čl rasce voliteľné
- 1⁄2 čl Prášku do pečiva
- Na posyp rasca
- sezam
- ľanové semienko
- podľa chuti mak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Múku, soľ a prípadne prášok do pečiva zmiešaj v miske. Pridaj studené maslo a prstami alebo robotom zapracuj, kým nevznikne drobenka.
2. Krok
Pridaj bryndzu a žĺtok – rýchlo vypracuj hladké cesto. Zabaľ cesto do fólie a daj na 20–30 minút do chladničky.
3. Krok
Cesto rozvaľkaj na hrúbku cca 0,5 cm. Radielkom alebo nožom nakrájaj na tyčinky.
4. Krok
Prelož na plech, potri bielkom a posyp semienkami alebo rascou. Peč v rúre na 190 °C (horný/dolný ohrev) 12–15 min, kým nezozlatnú.
5. Krok
Tipy: Pre výraznejšiu chuť môžeš pridať strúčik pretlačeného cesnaku. Ak chceš jemnejšie tyčinky – pridaj 2 PL kyslej smotany. Pre extra chrumkavosť ich po vychladnutí nechaj ešte 10 min v teplej, ale vypnutej rúre.