Cheesecake s bielou čokoládou a ríbezlami

75 min
1
REKLAMA

Tešila som sa na to ako Vám tento sladko - kyslastý koláčik predstavím. Korpus je vločkovo - čokoládový, krém vláčny a nadýchaný v kombinácií s ríbezľami, ktoré vyvážili chute.

75 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 150 g ovsených vločiek od emco.cz Pridané do
  • 1 ks bielko Pridané do
  • 30 g belgickej horkej čokolády Pridané do
  • 1 čl čakankového sirupu od emco.cz Pridané do
  • 20 g masla Pridané do

Plnka

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 100 g ricotta Pridané do
  • 90 ml kyslej smotany Pridané do
  • 50 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 100 g bielej belgickej čokolády Pridané do
  • 1 ks vajíčko Pridané do
  • 3 pl vanilkový puding Pridané do
  • 1 čl mletej vanilky Pridané do

Ganache

  • 100 g belgickej bielej čokolády Pridané do
  • 50 ml šľahačkovej smotany Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začíname roztopenou čokoládou a maslom, ktoré vmiešame do rozmixovanej zmesi ovsených vločiek. Nakoniec primiešame bielko a osladíme čakankovým sirupom. Ak máte radi sladšie, pridajte si podľa vlastnej chuti. Korpus pečieme 10 minút na 180 stupňov.

2. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním mascarpone s ricottou, kyslou smotanou. Zvlášť si vymiešame šľahačkovú smotanu na pevnú hmotu, ktorú primiešame k pripravenej zmesi. Opatrne pridáme roztopenú bielu čokoládu, mletú vanilku a prášok vanilkového pudingu. Pripravený krém si vylejeme na predpečený korpus, pečieme 55minút na 150 stupňov. Na záver pripravíme ganache, ktorú vylejeme na upečený koláč (u mňa spravidla až na druhý deň). Ak si budete pripravovať tento cheesecake s korpusom v ľahšom “šate”, budem rada 🙏🏻. Ľúbi sa Vám rovnako ako nám? Dúfam, že áno 😍.

Komentáre (1)

Iveta 2. 12. 2021

výborné,odporučam :)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1673 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Dezert

1178 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

133 receptov

Pečenie

1421 receptov