Batátový cheesecake s belgickou čokoládou

Batátový cheesecake s belgickou čokoládou

60 min
1
REKLAMA

V spolupráci s @lavas_zdravychlieb sme si pre Vás pripravili túto sladkú maškrtu v zdravšej verzii. Klasický korpus zo sušienok sme vymenili za špaldový škoricový lavaš, ktorý ho dokonale nahradil. Hneď mám pocit, že si môžem dať minimálne dva kúsky 😜

60 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Budeme potrebovať

  • 1 plát špaldového škoricového lavaša od lavas_zdravychlieb Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 250 g jemného tvarohu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 3 pl orieškového masla Pridané do
  • 1 pl špaldovej hladkej múky Pridané do
  • 50 g kokosového cukru Pridané do
  • 150 g batátového pyré bez soli Pridané do
  • 1 čl vanilkovej pasty od vanilkovyobchod.cz Pridané do
  • 30 g bielej belgickej čokolády Pridané do

Poleva

  • menšia hrsť belgickej mliečnej čokolády Pridané do
  • plnotučné mlieko Pridané do
REKLAMA

Postup

Začíname lavašom. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20cm. Vystrihneme si 2 totožné kruhy s priemerom 22cm, “korpus” by mal pripomínať klasický sušienkový, do ktorého nalejeme plnku. Aby bol korpus vláčny, potrieme ho orieškovým maslom (cca 1,5 PL). Korpus pečieme 10min/180. Plnku si pripravíme z mascarpone, tvarohu, orieškového masla, cukru, vanilkovej pasty, bielej čokolády, vajíčka, batátového pyré a múky. Suroviny si zľahka rozmixujeme a vylejeme na pripravený, vopred upečený korpus. Cheesecake pečieme 55/150. Je dôležité ho nechať odležať v chladničke cez noc. Na druhý deň pripravíme polevu a ozdobujeme podľa vlastnej fantázie a chuti. Pripravíte si ho aj Vy? Nám veľmi chutil ☺️

Komentáre (2)

doma_u_katky
9. 11. 2021

Tieto koláčiky od teba ... TOP

Ninka 31. 10. 2021

Odo mňa aj 1 s hviezdičkami :-)

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1671 receptov

Lacné jedlá

854 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Dezert

1175 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

132 receptov

Pečenie

1417 receptov