Vegetariánske cuketové lode
Lahodná ľahká večera alebo zaujímavá príloha k mäsu.
Ingrediencie
- 2 cuketa
 - 3 pl olivového oleja
 - 1 cibuľu
 - 2 strúčiky cesnak
 - 1⁄2 baklažánu
 - 3 menšie paradajky
 - 1 mozzarela
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - čerstvý koriander
 - 3 pl paradajkovej omáčky (nemusí byť)
 
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
Cukety rozpolíme a vydlabeme vnútro lyžicou – odložíme nabok
Na veľkú panvicu dáme rozpáliť 2 PL olivového oleja – popražíme nadrobno nasekanú cibuľu na strednom plameni
Po 5 minútach pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme ďalšiu 1 minútku
Vydlabané vnútro cukety a baklažán pokrájame na malé kocky a pridáme do panvice
Podlejeme trochou vody, zakryjeme a necháme dusiť 8 min
Na záver pridáme nadrobno nakrájané paradajky, koriander a paradajkovú omáčku
Osolíme, okorenínme a necháme chvíľu povariť ďalších 5 min
Keď je zmes hotová, naplníme ňou cuketové lode, na vrch poukladáme nadrobno nakrájanú mozzarelu
Poukladáme ich na plech, dáme do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztečie