REKLAMA
   
Tvarohové placky
Tvarohové placky, ktoré môžete jesť ako výbornú netradičnú prílohu. Môžete ich ale zjesť len tak a pridať si k nim zeleninu alebo niečo iné.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 120 g polohrubej mu ky
 - 120 g tvarohu
 - 50 g strúhanky
 - 2 bielky na obalenie
 - 20 g masla
 - 2 žĺtky
 - strúhanka na obalenie
 - soľ olej na vyprážanie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 25 min.
1. Krok 
  Do misy dajte múku, tvaroh, maslo rozdelené na kúsky, strúhanku, ochuťte soľou a všetko premiešajte. Pridajte žĺtky a vypracujte tuhé cesto.
2. Krok 
  Cesto následne rozváľajte na doske, mala by to byť placka hrubá asi 1 cm. Formičkou alebo pohárikom vykrajujte kolieska.
3. Krok 
  Namáčajte ich do bielkov a obaľte v strúhanke. Takéto placky vypražte na oleji dozlata. ( Na fotke je verzia so spenátom a pripravené v teplovzdusnej friteze.)