REKLAMA
![Tradičné mäkké medovníky Tradičné mäkké medovníky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/W7L1NhK5gvRtn_F2ghQUvjXO9Yc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sN-38d5FkfkA1YpkQFA-/4ae5ced2443b193426ea27645d13a3.jpeg)
Tradičné mäkké medovníky
Najlepší recept na medovníky aký som kedy vyskúšala.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 65 dkg hladká múka
- 25 dkg práškového cukru
- 15 dkg palmarínu
- 15 dkg tekutého medu
- 2 vajce
- 2 žĺtko
- 5 polievková lyžica mlieka
- 2 kl kypriaci prášok
- 1 korenie na medovníčky
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie, ktoré som uviedla v recepte spolu len zmiešame. Palmarin by sme mali mať vytiahnutý vonku aby sa nám s ním dobre pracovalo.
2. Krok
Vznikne nám krásne cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme si ho do druhého dňa do chladničky.
3. Krok
Cesto na druhý deň vyberieme a vyvaľkáme. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov.
4. Krok
Uložíme si ich na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 7 minút aby nám nezhoreli.
5. Krok
Vychladnuté zdobíme podľa našej fantázie.