Tiramisu trochu inak s ovocím

REKLAMA

Tento recept vás zaveje na juh Európy, kde si vychutnáte tento skvost tradičnej talianskej kuchyne. Tiramisu je nepečený taliansky dezert, jeho príprava je rýchla a nenáročná.

  • 25Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • čerstvé ovocie (jahody a ríbezle zo záhradky)
  • veľké balenie guľatých piškót (Opavia)
  • pc vanilkového pudingu (Dr. Oetker)
  • 600 ml mlieka
  • tbl trstinového cukru
  • 500 odtučneného jemného tvarohu
  • 50 bieleho jogurtu
  • pc konvervy Salka
  • uvarenej čiernej kávy (je na vás či použijete zalievanú alebo instantnú)
  • rumovej arómy (Dr. Oetker)
  • kakao na ozdobu (používam Holandské)
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme krémy. V jednom väčšom hrnci si uvaríme puding. Na to použijeme mlieko, puding (dva sáčky), trstinový cukor. Puding na miernom ohni miešame, kým nám nezhustne. Takto pripravený puding necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď nám puding vychladne premiestnime ho do nádoby do ktorej pridáme tvaroh a polovicu Salka. Tieto suroviny mixujeme ručným mixérom dokým hmota nie je hladká bez hrčiek.

3. Krok

Druhý krém bude pozostávať z jogurtu a Salka, ktoré taktiež vyšľaháme.

4. Krok

Takto pripravené krémy odložíme na bok a pripravíme si misu v ktorej tiramisu budeme servírovať.

5. Krok

Do misy dáme prvú vrstvu piškót, ktoré je lepšie ak si namáčate najprv v káve, do ktorej nezabudnite primiešať rumovú arómu. Na vrch poukladaných piškót vylejeme pudingový krém, opäť piškóty a jogurtový krém (ak sa vám zdá byť riedky, kľudne do neho primiešajte pár lyžíc z druhého krému, nič tým nepokazíte).

6. Krok

Nakoniec dozdobíme ovocím, piškótami a zasypeme kakaom. Necháme ho oddýchnuť v chladničke najlepšie aj celú noc.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie