Tiramisu trochu inak s ovocím

REKLAMA

Tento recept vás zaveje na juh Európy, kde si vychutnáte tento skvost tradičnej talianskej kuchyne. Tiramisu je nepečený taliansky dezert, jeho príprava je rýchla a nenáročná.

  • 25Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • čerstvé ovocie (jahody a ríbezle zo záhradky) Pridané do
  • veľké balenie guľatých piškót (Opavia) Pridané do
  • 2 ks vanilkového pudingu (Dr. Oetker) Pridané do
  • 600 ml mlieka Pridané do
  • 3 polievková lyžica trstinového cukru Pridané do
  • 500 g odtučneného jemného tvarohu Pridané do
  • 50 g bieleho jogurtu Pridané do
  • 1 salko Pridané do
  • 1 pohár uvarenej čiernej kávy (je na vás či použijete zalievanú alebo instantnú) Pridané do
  • 1 rumovej arómy (Dr. Oetker) Pridané do
  • kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme krémy. V jednom väčšom hrnci si uvaríme puding. Na to použijeme mlieko, puding (dva sáčky), trstinový cukor. Puding na miernom ohni miešame, kým nám nezhustne. Takto pripravený puding necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď nám puding vychladne premiestnime ho do nádoby do ktorej pridáme tvaroh a polovicu Salka. Tieto suroviny mixujeme ručným mixérom dokým hmota nie je hladká bez hrčiek.

3. Krok

Druhý krém bude pozostávať z jogurtu a Salka, ktoré taktiež vyšľaháme.

4. Krok

Takto pripravené krémy odložíme na bok a pripravíme si misu v ktorej tiramisu budeme servírovať.

5. Krok

Do misy dáme prvú vrstvu piškót, ktoré je lepšie ak si namáčate najprv v káve, do ktorej nezabudnite primiešať rumovú arómu. Na vrch poukladaných piškót vylejeme pudingový krém, opäť piškóty a jogurtový krém (ak sa vám zdá byť riedky, kľudne do neho primiešajte pár lyžíc z druhého krému, nič tým nepokazíte).

6. Krok

Nakoniec dozdobíme ovocím, piškótami a zasypeme kakaom. Necháme ho oddýchnuť v chladničke najlepšie aj celú noc.

Komentáre (1)

Viktoria 21. 6. 2021

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Podobné recepty

Pomarančovo broskyňové tiramisu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pomarančovo broskyňové tiramisu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Tvarohové guľky s jahodovým želé
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové guľky s jahodovým želé

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Piškótová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Malinovo kakaové tiramisu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinovo kakaové tiramisu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohové guľky s Proteinellou
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Tvarohové guľky s Proteinellou

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Pomarančovo broskyňové tiramisu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pomarančovo broskyňové tiramisu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Tvarohové guľky s jahodovým želé
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové guľky s jahodovým želé

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Piškótová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Malinovo kakaové tiramisu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinovo kakaové tiramisu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohové guľky s Proteinellou
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Tvarohové guľky s Proteinellou

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Veronika_Bencikova

Tiramisu trochu inak s ovocím

Tento recept vás zaveje na juh Európy, kde si vychutnáte tento skvost tradičnej talianskej kuchyne. Tiramisu je nepečený taliansky dezert, jeho príprava je rýchla a nenáročná.

25
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme krémy. V jednom väčšom hrnci si uvaríme puding. Na to použijeme mlieko, puding (dva sáčky), trstinový cukor. Puding na miernom ohni miešame, kým nám nezhustne. Takto pripravený puding necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď nám puding vychladne premiestnime ho do nádoby do ktorej pridáme tvaroh a polovicu Salka. Tieto suroviny mixujeme ručným mixérom dokým hmota nie je hladká bez hrčiek.

3. Krok

Druhý krém bude pozostávať z jogurtu a Salka, ktoré taktiež vyšľaháme.

4. Krok

Takto pripravené krémy odložíme na bok a pripravíme si misu v ktorej tiramisu budeme servírovať.

5. Krok

Do misy dáme prvú vrstvu piškót, ktoré je lepšie ak si namáčate najprv v káve, do ktorej nezabudnite primiešať rumovú arómu. Na vrch poukladaných piškót vylejeme pudingový krém, opäť piškóty a jogurtový krém (ak sa vám zdá byť riedky, kľudne do neho primiešajte pár lyžíc z druhého krému, nič tým nepokazíte).

6. Krok

Nakoniec dozdobíme ovocím, piškótami a zasypeme kakaom. Necháme ho oddýchnuť v chladničke najlepšie aj celú noc.

Ingrediencie
čerstvé ovocie (jahody a ríbezle zo záhradky)
veľké balenie
guľatých piškót (Opavia)
2 ks
vanilkového pudingu (Dr. Oetker)
600 ml
mlieka
3 polievková lyžica
trstinového cukru
500 g
odtučneného jemného tvarohu
50 g
bieleho jogurtu
1
salko
1 pohár
uvarenej čiernej kávy (je na vás či použijete zalievanú alebo instantnú)
1
rumovej arómy (Dr. Oetker)
kakao