REKLAMA
   
Svieži čučoriedkový koláč
Trošku netradičný koláčik vďaka svojej krásnej fialovej farbe.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
8
 Cesto
- 150 g jablkové pyré
 - 100 g jemného tvarohu
 - 1 ks vajce
 - 50 g ovsenej múky
 - 50 g hladkej špaldovej múky
 - 50 g proteínu alebo múky
 - 10 g prášku z lyofilizovaných čučoriedok
 - 1 čajová lyžička kypriaci prášok
 - čučoriedkové flavdrops prípadne sladidlo podľa chuti
 
Tvarohová plnka
- 100 g jemného tvarohu
 - 100 g hrudkového tvarohu
 - 1 ks vajce
 - 20 g proteínu alebo sladidlo
 - 70 g mrazených čučoriedok
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Na prípravu cesta tvaroh zmiešame s jablkovým pyré a žĺtkom. Pridáme suché ingrediencie a nakoniec vmiešame vyšľahané bielko.
2. Krok 
  Polovicu cesta vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok 
  Všetko na tvarohovú vrstvu, okrem čučoriedok, spolu zmiešame a nanesieme na cesto.
4. Krok 
  Na tvarohovú plnku rozmiestnime čučoriedky. A na vrch dáme zvyšné cesto.
5. Krok 
  Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.