REKLAMA

Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

Výborný koláčik plný ríbezlí, môj letný :))

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 330 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 3 kus žĺtko Pridané do
  • 170 g maslo Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do

Plnka

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 2 polievková lyžica práškový cukor Pridané do
  • 1 kus žĺtok Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Bielkový sneh

  • 4 kus vaječné bielka Pridané do
  • 200 jemný kryštálový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Ďalšie

  • 300 g červené ríbezle Pridané do
  • 3 polievková lyžica ríbezľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

2. Krok

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3. Krok

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5. Krok

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Krok

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov