Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

REKLAMA

Výborný koláčik plný ríbezlí, môj letný :))

  • 80Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 330 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 3 ks žltky Pridané do
  • 170 g maslo Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do

Plnka

  • 250 g jemný tvaroh Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 1 pl Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Bielkový sneh

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 200 jemný kryštálový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 pl Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Ďalšie

  • 300 g červené ríbezle Pridané do
  • 3 pl ríbezľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

2. Krok

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3. Krok

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5. Krok

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Krok

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Perfektné.

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Cheesecake s višňami a pudingom
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Cheesecake s višňami a pudingom
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

Výborný koláčik plný ríbezlí, môj letný :))

80
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

2. Krok

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3. Krok

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5. Krok

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Krok

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Cesto
330 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
3 ks
žltky
170 g
maslo
1 čl
prášok do pečiva
Plnka
250 g
jemný tvaroh
2 pl
práškový cukor
1 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
1 pl
Gustin jemný kukuričný škrob
Bielkový sneh
4 ks
vaječné bielka
200
jemný kryštálový cukor
soľ
1 pl
Gustin jemný kukuričný škrob
Ďalšie
300 g
červené ríbezle
3 pl
ríbezľový džem