Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

REKLAMA

Výborný koláčik plný ríbezlí, môj letný :))

  • 80Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 330 polohrubá múka
  • 100 práškový cukor
  • pc žltky
  • 170 maslo
  • tsp prášok do pečiva

Plnka

  • 250 jemný tvaroh
  • tbl práškový cukor
  • pc žĺtok
  • pc vanilkový cukor
  • tbl Gustin jemný kukuričný škrob

Bielkový sneh

  • pc vaječné bielka
  • 200 jemný kryštálový cukor
  • soľ
  • tbl Gustin jemný kukuričný škrob

Ďalšie

  • 300 červené ríbezle
  • tbl ríbezľový džem
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

2. Krok

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3. Krok

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5. Krok

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Krok

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

Perfektné.