REKLAMA

Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

Výborný koláčik plný ríbezlí, môj letný :))

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 330 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 3 kus žĺtko Pridané do
  • 170 g maslo Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do

Plnka

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 2 polievková lyžica práškový cukor Pridané do
  • 1 kus žĺtok Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Bielkový sneh

  • 4 kus vaječné bielka Pridané do
  • 200 jemný kryštálový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do

Ďalšie

  • 300 g červené ríbezle Pridané do
  • 3 polievková lyžica ríbezľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

2. Krok

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3. Krok

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5. Krok

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Krok

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Stanislava 1. 8. 2021

Perfektné.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov