REKLAMA
   
Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Toto kura mi spolu s popučenými zemiakmi pripomína jedlo domova.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 2 kuracie prsia
 - soľ a mleté čierne korenie
 - 4 pl rastlinného oleja
 - 1 hrnček múka
 - 4 pl maslo
 - 10 šalviových lístkov
 - cibule (najlepšie červenej)
 - 10 bazalkových lístkov (nemusí byť)
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 35 min.
1. Krok 
  Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme
2. Krok 
  Osolíme, okoreníme a obalíme v múke z oboch strán
3. Krok 
  Na panvici si rozohrejeme rastlinný olej (napr. slnečnicový alebo kokosový) a opekáme mäso z každej strany 6-8 minút na strednom plameni, kým sa nám pekne zafarbí na hnedo
4. Krok 
  Mäso dáme bokom, zvyšný olej vylejeme, dáme na panvicu maslo a šalviu a na miernom plameni topíme, kým nebude maslo hnedé
5. Krok 
  Medzitým ako sa nám maslo topí si nakrájame polovičku cibule na drobno a pridáme ju k maslu
6. Krok 
  Ak máte doma zvyšnú bazalku, môžete ju natrhať na menšie kúsky a pridať
7. Krok 
  Restované kuracie mäsko podávame so šalviovým maslom, zemiakmi a čerstvou citronádou