Ratatouille

REKLAMA

Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • pc uvarená cvikla
  • pc paradajka
  • pc žltá paprika
  • pc cuketa
  • 150 paradajkový pretlak
  • strúčiky cesnak
  • pc červená cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • provensálske bylinky
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zeleninu si nakrájame na kolieska.

2. Krok

Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.

4. Krok

Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.

5. Krok

Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.

6. Krok

Podávame s celozrnným pečivom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

Vyzerá luxusne