REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3j-Y-DRjmWYVhU1KMFZY/bda2d075e5ed79a94218e934b41f596f.jpeg)
Ratatouille
40 min
5
Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.
40 min
5
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks uvarená cvikla
- 3 ks paradajka
- 1 ks žltá paprika
- 1 ks cuketa
- 150 g paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks červená cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- provensálske bylinky
- olivový olej

REKLAMA
Postup
1. Krok
Zeleninu si nakrájame na kolieska.
2. Krok
Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.
3. Krok
Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.
4. Krok
Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.
5. Krok
Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.
6. Krok
Podávame s celozrnným pečivom.
Vyzerá luxusne