REKLAMA

Ratatouille

Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.

REKLAMA
Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Recept nájdeš v tomto článku

Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kus uvarená cvikla Pridané do
  • 3 kus paradajka Pridané do
  • 1 kus žltá paprika Pridané do
  • 1 kus cuketa Pridané do
  • 150 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 kus červená cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • provensálske bylinky Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zeleninu si nakrájame na kolieska.

2. Krok

Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.

4. Krok

Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.

5. Krok

Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.

6. Krok

Podávame s celozrnným pečivom.

Komentáre (1)

Galina 22. 5. 2021

Vyzerá luxusne

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4211 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3198 receptov

Večera

3883 receptov

Pre diabetikov

633 receptov