REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3j-Y-DRjmWYVhU1KMFZY/bda2d075e5ed79a94218e934b41f596f.jpeg)
Ratatouille
Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks uvarená cvikla
- 3 ks paradajka
- 1 ks žltá paprika
- 1 ks cuketa
- 150 g paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks červená cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- provensálske bylinky
- olivový olej
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zeleninu si nakrájame na kolieska.
2. Krok
Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.
3. Krok
Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.
4. Krok
Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.
5. Krok
Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.
6. Krok
Podávame s celozrnným pečivom.
Vyzerá luxusne