Ratatouille

REKLAMA

Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks uvarená cvikla Pridané do
  • 3 ks paradajka Pridané do
  • 1 ks žltá paprika Pridané do
  • 1 ks cuketa Pridané do
  • 150 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 ks červená cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • provensálske bylinky Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zeleninu si nakrájame na kolieska.

2. Krok

Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.

4. Krok

Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.

5. Krok

Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.

6. Krok

Podávame s celozrnným pečivom.

Komentáre (1)

Vyzerá luxusne

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image foodbytinka

Ratatouille

Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zeleninu si nakrájame na kolieska.

2. Krok

Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.

4. Krok

Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.

5. Krok

Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.

6. Krok

Podávame s celozrnným pečivom.

Ingrediencie
2 ks
uvarená cvikla
3 ks
paradajka
1 ks
žltá paprika
1 ks
cuketa
150 g
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnak
2 ks
červená cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
provensálske bylinky
olivový olej