REKLAMA
   
Pravá talianska boloňská omáčka
Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 50 g slanina
 - 1 zelerová vňať
 - 1 mrkva
 - 400 g mleté hovädzie mäso
 - 100 g mleté bravčové mäso
 - 50 g talianska klobása
 - 3 pl maslo
 - 400 g lúpané paradajky
 - mleté čierne korenie
 - mleté klinčeky
 - škorica
 - soľ
 - 500 g cestoviny
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
 Vo väčšej panvici si rozohrejeme maslo. Pridáme pancettu a orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku, zeler a mrkvu. Všetko spolu orestujeme.
2. Krok 
 Keď sa zelenina orestuje, pridáme mleté mäso a klobásu, ktorú sme tiež pomleli.
3. Krok 
  Orestujeme, aby sa nám mäso zatiahlo, pridáme koreniny a soľ.
4. Krok 
 K zmesi pridáme lúpané paradajky a dusíme za občasného miešania aspoň 20 minút. Omáčku ešte dosolíme podľa chuti. Podávame k cestovinám.