Parfé s jahodami a čokoládou

REKLAMA
  • 15Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 5 vaječných žĺtkov Pridané do
  • 50 g xylitolu Pridané do
  • 2 balenia vanilkového cukru Pridané do
  • 400 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g jahôd Pridané do
  • čokoládu s vysokým obsahom kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Čokoládu rozpustíme a natrieme na pečiaci papier. Dáme do chladničky stuhnúť.

2. Krok

Žĺtka s xylitolom a vanilkovým cukrom metličkou šľaháme nad vodnou parou, pokiaľ nebude mať krémovú konzistenciu. Vodu udržiavame len horúcu, nenecháme ju vrieť.

3. Krok

Keď máme krémovú konzistenciu, nádobu schladíme pod tečúcou vodou.

4. Krok

Krém dáme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebude krém izbovej teploty.

5. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k žĺtkovému krému.

6. Krok

Nakoniec vmiešame jahody, ktoré sme predtým vidličkou roztlačili.

7. Krok

Do formy dáme potravinársku fóliu.

8. Krok

Na spodok dáme krém, potom kus čokolády / ak sa nám podarí urežeme taký kus, ako veľká je forma. Opäť krém a čokoláda... pokračujeme pokiaľ neminieme krém aj čokoládu. Posledná vrstva bude krém.

9. Krok

Dáme do mrazničky stuhnúť.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂

Komentáre (1)

Toto si musím uložiť.

Podobné recepty

Jahodová zmrzlina v sušienkach
Recept od prémiového používateľa
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Fantastický domáci jahodový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fantastický domáci jahodový džem

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodová pena
Recept od prémiového používateľa
Domáca jahodová dreň
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - ricottové poháre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodovo - ricottové poháre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banány v čokoláde
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Banány v čokoláde

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jahodová zmrzlina v sušienkach
Recept od prémiového používateľa
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Fantastický domáci jahodový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fantastický domáci jahodový džem

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodová pena
Recept od prémiového používateľa
Domáca jahodová dreň
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - ricottové poháre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodovo - ricottové poháre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banány v čokoláde
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Banány v čokoláde

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Angelika

Parfé s jahodami a čokoládou

15
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Čokoládu rozpustíme a natrieme na pečiaci papier. Dáme do chladničky stuhnúť.

2. Krok

Žĺtka s xylitolom a vanilkovým cukrom metličkou šľaháme nad vodnou parou, pokiaľ nebude mať krémovú konzistenciu. Vodu udržiavame len horúcu, nenecháme ju vrieť.

3. Krok

Keď máme krémovú konzistenciu, nádobu schladíme pod tečúcou vodou.

4. Krok

Krém dáme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebude krém izbovej teploty.

5. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k žĺtkovému krému.

6. Krok

Nakoniec vmiešame jahody, ktoré sme predtým vidličkou roztlačili.

7. Krok

Do formy dáme potravinársku fóliu.

8. Krok

Na spodok dáme krém, potom kus čokolády / ak sa nám podarí urežeme taký kus, ako veľká je forma. Opäť krém a čokoláda... pokračujeme pokiaľ neminieme krém aj čokoládu. Posledná vrstva bude krém.

9. Krok

Dáme do mrazničky stuhnúť.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂

Ingrediencie
5
vaječných žĺtkov
50 g
xylitolu
2 balenia
vanilkového cukru
400 ml
smotany na šľahanie
250 g
jahôd
čokoládu s vysokým obsahom kakaa