REKLAMA

Parfé s jahodami a čokoládou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 5 vaječných žĺtkov Pridané do
  • 50 g xylitol Pridané do
  • 2 balenia vanilkového cukru Pridané do
  • 400 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g čerstvé jahody Pridané do
  • čokoláda s vysokým obsahom kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Čokoládu rozpustíme a natrieme na pečiaci papier. Dáme do chladničky stuhnúť.

2. Krok

Žĺtka s xylitolom a vanilkovým cukrom metličkou šľaháme nad vodnou parou, pokiaľ nebude mať krémovú konzistenciu. Vodu udržiavame len horúcu, nenecháme ju vrieť.

3. Krok

Keď máme krémovú konzistenciu, nádobu schladíme pod tečúcou vodou.

4. Krok

Krém dáme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebude krém izbovej teploty.

5. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k žĺtkovému krému.

6. Krok

Nakoniec vmiešame jahody, ktoré sme predtým vidličkou roztlačili.

7. Krok

Do formy dáme potravinársku fóliu.

8. Krok

Na spodok dáme krém, potom kus čokolády / ak sa nám podarí urežeme taký kus, ako veľká je forma. Opäť krém a čokoláda... pokračujeme pokiaľ neminieme krém aj čokoládu. Posledná vrstva bude krém.

9. Krok

Dáme do mrazničky stuhnúť.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂

Komentáre (1)

darka_vari_detom 20. 7. 2021

Toto si musím uložiť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1404 receptov

Obed

4469 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov