Panna cotta s ovocnou omáčkou
- 30Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 2 ks vanilkový struk
- 800 ml smotana na šľahanie
- 120 g kryštálový cukor
- 4 ks želatínové plátky
Ovocná omáčka
- 100 g jahody
- 100 g čučoriedky
- 100 g maliny
- 100 g černice
- 60 g práškový cukor
Postup
Želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme ku nej semienka vanilky, kryštálový cukor a plátky želatíny. Zmes zahrievame dovtedy, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Potom ju odstavíme z ohňa, vychladíme vo vodnom kúpeli a precedíme cez sitko. Vychladnutú smotanovú zmes nalejeme do malých misiek, ktoré dáme na 2-3 hodiny vychladiť do chladničky.
Ovocná omáčka: pripravené ovocie spolu s cukrom poriadne rozmixujeme a zmes precedíme cez sitko.
Vychladnutú panna cottu vyklopíme z misky na tanier a podávame ju s ovocnou omáčkou.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Panna cotta s ovocnou omáčkou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ez0MQON1QANKgcIKGQPZ/4fffa5db10ab83e16a702c13fbe09fa7.jpeg)
Želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme ku nej semienka vanilky, kryštálový cukor a plátky želatíny. Zmes zahrievame dovtedy, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Potom ju odstavíme z ohňa, vychladíme vo vodnom kúpeli a precedíme cez sitko. Vychladnutú smotanovú zmes nalejeme do malých misiek, ktoré dáme na 2-3 hodiny vychladiť do chladničky.
Ovocná omáčka: pripravené ovocie spolu s cukrom poriadne rozmixujeme a zmes precedíme cez sitko.
Vychladnutú panna cottu vyklopíme z misky na tanier a podávame ju s ovocnou omáčkou.