Panna cotta s ovocnou omáčkou

Panna cotta s ovocnou omáčkou

REKLAMA

  • 30Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6

Suroviny

  • ks vanilkový lusk
  • 800 ml smotana na šľahanie
  • 120 kryštálový cukor
  • ks želatínové plátky

Ovocná omáčka

  • 100 jahody
  • 100 čučoriedky
  • 100 maliny
  • 100 černice
  • 60 práškový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme ku nej semienka vanilky, kryštálový cukor a plátky želatíny. Zmes zahrievame dovtedy, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Potom ju odstavíme z ohňa, vychladíme vo vodnom kúpeli a precedíme cez sitko. Vychladnutú smotanovú zmes nalejeme do malých misiek, ktoré dáme na 2-3 hodiny vychladiť do chladničky.

2. Krok

Ovocná omáčka: pripravené ovocie spolu s cukrom poriadne rozmixujeme a zmes precedíme cez sitko.

REKLAMA
3. Krok

Vychladnutú panna cottu vyklopíme z misky na tanier a podávame ju s ovocnou omáčkou.

Hodnotenia (19)

4.7

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie