Opitý izidor

Opitý izidor

REKLAMA

Vianočný opitý izidor

  • 95Minút
  • 25Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Cesto

  • 150 g práškového cukru Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 4 žltky Pridané do
  • 4 bielka zvlášť na sneh Pridané do
  • 130 g pomletých vlašských orechov Pridané do
  • 70 g hrubej múky Pridané do
  • 12 ks kypriaceho prášku do pečiva Pridané do

Orechová vrstva

  • 200 g pomletých vlašských orechov Pridané do
  • 50 g práškového cukru Pridané do
  • 1 bal. vanilkový cukor Pridané do
  • 112 dcl rumu Pridané do
  • podľa chuti džem na potretie Pridané do

Čokoládový krém

  • 2 ks vajcia celé Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 110 g horkej čokolády Pridané do
  • 250 ml sladkej smotany na šľahanie 33% Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 1 dcl silnej vychladnutej kávy Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto / spodný plát - vymiešame žĺtka s cukrom, maslom, orechmi, pridáme múku s práškom do pečiva, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na stredný plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 30-45 minút na 190°C, po cca 25 minútach skúsime špajdľou stav cesta, či sa nelepí. Následne keď je cesto hotové, vyberieme, vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a vrátime naspäť na ten istý plech. Natrieme džemom a dáme zachladiť.

2. Krok

Orechovú vrstvu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, necháme chvíľu odstáť, následne natrieme džem rovnomerne na cesto, necháme zachladiť.

3. Krok

Šľahačku, vajcia, čokoládu a cukor si vyšľaháme do zhustnutia nad parou, miešame, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a kávu, poriadne vymiešame. Následne navrstvíme na orechovú plnku, vrch dozdobíme podľa fantázie.

4. Krok

Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Veľmi dobrý recept vyskúšala som :)

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Griláž
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Griláž

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Medové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Griláž
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Griláž

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Medové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image TASTElist

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

95
Minút
25
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto / spodný plát - vymiešame žĺtka s cukrom, maslom, orechmi, pridáme múku s práškom do pečiva, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na stredný plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 30-45 minút na 190°C, po cca 25 minútach skúsime špajdľou stav cesta, či sa nelepí. Následne keď je cesto hotové, vyberieme, vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a vrátime naspäť na ten istý plech. Natrieme džemom a dáme zachladiť.

2. Krok

Orechovú vrstvu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, necháme chvíľu odstáť, následne natrieme džem rovnomerne na cesto, necháme zachladiť.

3. Krok

Šľahačku, vajcia, čokoládu a cukor si vyšľaháme do zhustnutia nad parou, miešame, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a kávu, poriadne vymiešame. Následne navrstvíme na orechovú plnku, vrch dozdobíme podľa fantázie.

4. Krok

Dobrú chuť!

Ingrediencie
Cesto
150 g
práškového cukru
150 g
masla
4
žltky
4
bielka zvlášť na sneh
130 g
pomletých vlašských orechov
70 g
hrubej múky
12 ks
kypriaceho prášku do pečiva
Orechová vrstva
200 g
pomletých vlašských orechov
50 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkový cukor
112 dcl
rumu
podľa chuti
džem na potretie
Čokoládový krém
2 ks
vajcia celé
100 g
práškového cukru
110 g
horkej čokolády
250 ml
sladkej smotany na šľahanie 33%
150 g
masla
1 dcl
silnej vychladnutej kávy