REKLAMA

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 300 g múka Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g Hera Pridané do
  • 150 g mleté orechy Pridané do
  • 30 g kakao Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • vanilkový cukor na obalenie Pridané do
  • 12 čl škorica Pridané do
  • nastrúhaná kôra z citróna Pridané do
  • práškový cukor na obalenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Cesto vypracujeme rukou - nie mixérom. V miske zmiešame múku, maslo, vajíčko, cukor, mleté orechy, kakao, mletú škoricu, citrónovú kôru a roztlačené klinčeky.

2. Krok

Takto vypracované cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 5 častí a z každej časti vyvaľkáme vaľček. Vaľček rozdelíme na rovnaké časti, tak aby sa zmestili formičky.

4. Krok

Formičky netreba mastiť - labky sa z nich vyklápajú veľmi ľahko.

5. Krok

Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C a pečieme 6 až 9 minút.

6. Krok

Upečené horúce labky obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov