REKLAMA

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 300 g múka Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g Hera Pridané do
  • 150 g mleté orechy Pridané do
  • 30 g kakao Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • vanilkový cukor na obalenie Pridané do
  • 12 čl škorica Pridané do
  • nastrúhaná kôra z citróna Pridané do
  • práškový cukor na obalenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Cesto vypracujeme rukou - nie mixérom. V miske zmiešame múku, maslo, vajíčko, cukor, mleté orechy, kakao, mletú škoricu, citrónovú kôru a roztlačené klinčeky.

2. Krok

Takto vypracované cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 5 častí a z každej časti vyvaľkáme vaľček. Vaľček rozdelíme na rovnaké časti, tak aby sa zmestili formičky.

4. Krok

Formičky netreba mastiť - labky sa z nich vyklápajú veľmi ľahko.

5. Krok

Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C a pečieme 6 až 9 minút.

6. Krok

Upečené horúce labky obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

341 receptov

Nátierky

330 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4858 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Cestoviny

547 receptov

Raňajky

1487 receptov

Kuracie mäso

786 receptov

Večera

4579 receptov