REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CX76ok8qKRbadoSnRhqk/bebff85b774ff31bd7f066c407f5d0.jpeg)
Medvedie labky
Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 300 g múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g Hera
- 150 g mleté orechy
- 30 g kakao
- 4 ks vajce
- vanilkový cukor na obalenie
- 1⁄2 čl škorica
- nastrúhaná kôra z citróna
- práškový cukor na obalenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cesto vypracujeme rukou - nie mixérom. V miske zmiešame múku, maslo, vajíčko, cukor, mleté orechy, kakao, mletú škoricu, citrónovú kôru a roztlačené klinčeky.
2. Krok
Takto vypracované cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 5 častí a z každej časti vyvaľkáme vaľček. Vaľček rozdelíme na rovnaké časti, tak aby sa zmestili formičky.
4. Krok
Formičky netreba mastiť - labky sa z nich vyklápajú veľmi ľahko.
5. Krok
Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C a pečieme 6 až 9 minút.
6. Krok
Upečené horúce labky obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru.