![Medové rezy Medové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/WTrJyo0GA2AGOjLz934JiLRHR64=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/V3VPEU-JTFQS4QZpS4PC/33fcc521259197e034520446ce562522.jpeg)
Medové rezy
Skvelý recept na tie najlepšie medové rezy.
Ingrediencie
Cesto
- 60 g maslo
- 5 polievková lyžica mlieka
- 3 pl Med
- 2 kus vajce
- 140 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 450 g hladká múka
- 1 čl škorice
Plnka
- 500 mlieka
- 1 ks Zlatý klas vanilkový puding
- 110 g práškového cukru
- 250 g maslo
- 2 pl rum
- marhuľový/ ríbezľový džem
Čokoláda na poliatie
- 150 g horkej čokolády
- 60 g masla alebo kokosového oleja
- rum
- biela poleva na cik-cak dozdobenie/ alebo posekané oriešky
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto pripravíme v hrnci - rozpustíme med, maslo, cukor a sódu bikarbónu, vymiešame na miernom plameni, odstavíme a pridáme múku a škoricu.
Následne vymiešame hladké cesto, rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu / ani veľký ani malý plech. Dáme piecť na cca 80 °C približne 7 minút na opačnú stranu plechu, po upečení dáme cesto hneď dolu na rovný povrch.
Pripravíme si plnku - puding klasickým spôsobom uvaríme, do vychladeného vymiešame cukor, maslo, rum a dáme chladiť.
Ideme plniť: na spodok plechu si dáme 1.plát cesta, natrieme časťou krému, následne 2. plát cesta - ten som potrela džemom podľa chuti - lepšie ale menšiu vrstvu džemu, na ktorú som natrela plnku, položila 3. plát cesta, natrela a záverečný 4. plát som už nechala nenatretý.
Dala som chladiť aspoň na noc a následne poliala roztopenou zarobenou čokoládou s maslom a rumom, dala chladiť a potom podľa fantázie dozdobila - v mojom prípade cik-cak bielou čokoládou. Dobrú chuť.
tento recept poznam, robievam ho a je super dobry :)