Krtkova torta na plechu

REKLAMA

Krtkova torta na plechu s mascarpone krémom, cream cheese a smotanou.

  • 60Minút
  • 16Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Korpus

  • 200 hladkej múky
  • tbl rastlinný olej, prípadne kokosový
  • 30 maslo rozpustené, vychladnuté
  • 100 ml mlieko izbovej teploty
  • vajíčka
  • tbl kakao
  • 50 práškový cukor
  • balenie kypriaci prášok do pečiva
  • kl vanilkový cukor

Krém

  • 200 mascarpone
  • 50 smotanový syr
  • 250 jemný nízkotučný tvaroh
  • flavdrops, prípadne iné sladidlo
  • pc banány
  • trochu nasekanej čokolády
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do misky si dáme žĺtka, vanilkový cukor, práškový cukor a vymiešame do peny. Následne si počas mixovania pridávame po častiach rozpustené maslo, lyžicu oleja a nakoniec mlieko. Urobí sa nám tekutá zmes. Tú prilejeme do misky, kde sme si pripravili múku, kakao a prášok pečiva. Dobre ručne zmiešame. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Zmiešame už len ručne lopatkou, trvalo mi to pár minút.

2. Krok

Zmes vylejeme na malý plech (cca 28x20), vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme na 180 stupňov cca 20-23min. Po vybratí necháme vychladnúť, vnútro vydlabeme cca 2cm od okraja a drobenku si necháme na posypanie.

3. Krok

Tvaroh, mascarpone a cream cheese si zmiešame najskôr lopatkou a potom premiešame mixérom. Pridáme flavdrops alebo iné sladidlo a ešte ručne zamiešame. V nádobe si vyšľaháme smotanu a ručne vmiešame do zmesi.

4. Krok

Keď máme korpus vydlabaný na spodok dáme prekrojené banány a nanesieme plnku. Ja som ju rozotrela po celom plechu. Posypeme nastrúhanou čokoládou a posypeme drobenkou z vydlabaného cesta. Jemne utlačíme a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Mňam, ukladám si medzi obľúbené.