Krémeš z medových plátov

VIDEORECEPT Krémeš z medových plátov

REKLAMA

Vynikajúci dezert z lahodných medových plátov a skvelou krémovou náplňou. Výborný ku kávičke alebo len tak.

  • 90Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

medové pláty

  • 2 ks vajec Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 1 pl med Pridané do
  • 1 kl sóda bikarbóna Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

pudingový krém

  • 1 l plnotučné mlieko Pridané do
  • 2 bal Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 2 ks vaječné bielka Pridané do

Šľahačka

  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 1 stužovač šľahačky Pridané do
  • 4 pl cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Najskôr si pripravíme pláty. V mise si navážime múku, cukor, pridáme maslo, vajcia, sódu bikarbónu a med. Cesto vypracujeme do hladka, aby sa všetko spolu dobre spojilo.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 1
2. Krok

Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a každú zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme aspoň na 15 minút do chladničky. Keď bude cesto vychladené vyvaľkáme ho a pláty dáme piecť na papier na pečenie do zlata.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 2
3. Krok

Pripravíme si pudingový krém. Zlatý klas uvaríme v mlieku podľa návodu. Necháme ho vychladnúť. Nesmieme zabudnúť prekryť vrch fóliou aby sa nám nevytvorila škrupinka.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 3
4. Krok

V miske si vymiešame maslo spolu s cukrom do peny. Túto zmes zašľaháme do vychladnutého pudingu. Potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Už len zľahka premiešame.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 4
5. Krok

Už nám len stačí vyšľahať v miske šľahačku do ktorej sme pridali stužovač a cukor.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 5
6. Krok

Posledným krokom je už len celý dezert pospájať. Ako prvá vrstva pôjde plát na ktorý navrstvíme krém, ako ďalšia vrstva bude šľahačka a priklopíme druhým plátom. Necháme poriadne vychladiť a môžeme nakrájať.

Krémeš z medových plátov - krok prípravy 6

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5

odporučam :)

Presne podla tohto receptu robím aj ja :)

Podobné recepty

Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Medové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Podobné recepty

Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Medové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Medové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image TASTElist

Krémeš z medových plátov

Vynikajúci dezert z lahodných medových plátov a skvelou krémovou náplňou. Výborný ku kávičke alebo len tak.

90
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme pláty. V mise si navážime múku, cukor, pridáme maslo, vajcia, sódu bikarbónu a med. Cesto vypracujeme do hladka, aby sa všetko spolu dobre spojilo.

2. Krok

Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a každú zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme aspoň na 15 minút do chladničky. Keď bude cesto vychladené vyvaľkáme ho a pláty dáme piecť na papier na pečenie do zlata.

3. Krok

Pripravíme si pudingový krém. Zlatý klas uvaríme v mlieku podľa návodu. Necháme ho vychladnúť. Nesmieme zabudnúť prekryť vrch fóliou aby sa nám nevytvorila škrupinka.

4. Krok

V miske si vymiešame maslo spolu s cukrom do peny. Túto zmes zašľaháme do vychladnutého pudingu. Potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Už len zľahka premiešame.

5. Krok

Už nám len stačí vyšľahať v miske šľahačku do ktorej sme pridali stužovač a cukor.

6. Krok

Posledným krokom je už len celý dezert pospájať. Ako prvá vrstva pôjde plát na ktorý navrstvíme krém, ako ďalšia vrstva bude šľahačka a priklopíme druhým plátom. Necháme poriadne vychladiť a môžeme nakrájať.

Ingrediencie
medové pláty
2 ks
vajec
300 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 pl
med
1 kl
sóda bikarbóna
50 g
maslo
pudingový krém
1 l
plnotučné mlieko
2 bal
Zlatý klas (prášok)
150 g
práškový cukor
200 g
maslo
2 ks
vaječné bielka
Šľahačka
500 ml
smotana na šľahanie
1
stužovač šľahačky
4 pl
cukor