dní
hod.
min.

Jahodový cheesecake s pistáciami

REKLAMA

Je celý bez laktózy.. od sušienok, cez plnku až po čoko ganache. Ten istý pomer a množstvo si môžeme pripraviť z bežných surovín mimo tejto lactofree verzie.

  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 160 bezlaktózových sušienok
  • 60 delaktózovaného masla levmilk

Plnka

  • 500 mascarpone lactofree
  • 250 hrudkovitý tvaroh delaktózované od levmilk
  • 200 bezlaktózovej kyslej smotany od levmilk
  • celé domáce vajíčko
  • čl vanilkovej pasty
  • Štipka vanilkovej soli
  • pl špaldovej hladkej múky
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 50 trstinového práškového cukru

Ganache

  • 25 ml kokosovej smotany
  • 50 vegan bielej čokolády
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky si pomixujeme a zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22cm, pomocou lyžice vytvarujeme sušienkový korpus a pečieme 10minút na 170stupňov. Odložíme.

2. Krok

Všetky suroviny na plnku si vopred vyberieme, suroviny by mali byť izbovú teplotu. Začneme tvarohom a kyslou smotanou, ktoré zmixujeme na jemnú hmotu. V kuchynskom robote si zvlášť jemne premiešame mascarpone, tvaroh s kyslou smotanou, pridáme cukor, vajíčko, vanilkovú pastu, soľ. Hmotu miešame na jemných otáčkach, mohla by sa zraziť. Zvlášť si na vysokých otáčkach vymiešame šľahačkovú smotanu, ktorú jemne primiešame do plnky, na záver pridáme preosiatu múku, ak sa zdá byť plnka málo sladká, pridáme preosiaty trstinový práškový cukor. Pečieme 50 minút na 160 stupňov. Po upečení necháme pri pootvorenej rúre vychladnúť. Na druhý deň si pripravíme ganache a ozdobíme. Dobrú chuť .

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Vynikajúce!

Top kategórie