Jablková štrúdľa
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Sladká, šťavnatá jablková štrúdľa.
- 55Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- 1 bal lístkové cesto
- 5 ks jabĺk
- 2 pl práškový cukor
- 1 pl mletá škorica
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ks vajce
Postup
POSTUP: Lístkové cesto rozbalíme. Jablká nastrúhame na strúhadle a poukladáme na cesto.
Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, následne mletou škoricou.
Cesto zrolujeme, poprepichujeme vidličkou a potrieme vajíčkom.
Pečieme na 180 stupňov približne 40 minút.
SERVIROVANIE: Štrúdľu nakrájame na pásiky, posypeme práškovým cukrom a podávame. Veľmi dobre chutí spolu s horúcim čajom alebo kávou.
„Kým sa vy pýtate, ako sa jablko dostalo na strom, tak už ho medzitým niekto odtrhol.“ - Friedrich Rückert
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jablková štrúdľa
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Sladká, šťavnatá jablková štrúdľa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/S_bd9qVYVkSxDzYH9nVB/8346e8fdd1c554c878e60a465928a8ef.jpg)
POSTUP: Lístkové cesto rozbalíme. Jablká nastrúhame na strúhadle a poukladáme na cesto.
Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, následne mletou škoricou.
Cesto zrolujeme, poprepichujeme vidličkou a potrieme vajíčkom.
Pečieme na 180 stupňov približne 40 minút.
SERVIROVANIE: Štrúdľu nakrájame na pásiky, posypeme práškovým cukrom a podávame. Veľmi dobre chutí spolu s horúcim čajom alebo kávou.
„Kým sa vy pýtate, ako sa jablko dostalo na strom, tak už ho medzitým niekto odtrhol.“ - Friedrich Rückert