REKLAMA
   
Hneď mäkké medovníky
Vyskúšajte tieto mäkké medovníky vhodné nielen na Vianoce. Za mňa jednoznačne recept na najlepšie medovníky.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 600 g hladká múka
 - 300 g práškového cukru
 - 1 čl kypriaci prášok
 - 3 čl škorice
 - 200 g Med
 - 4 vajce
 - 150 g rozpustenej Hery
 - za hrsť Vlašských orechov
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 65 min.
1. Krok 
  Do veľkej misy dáme múku, cukor, sódu bikarbonu a škoricu – zamiešame
2. Krok 
  Pridáme med a vmiešame vareškou. Pridáme 3 celé vajcia a opäť vmiešame
3. Krok 
  Heru si na tanieri rozpustíme v mikrovnke, pridáme ju do misy a spracujeme cesto na medovníčky
4. Krok 
  Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc
5. Krok 
  Rúru predhrejeme na 180 stupňov
6. Krok 
  Cesto vyvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme z neho medovníčky formičkami
7. Krok 
  Medovníčky ukladáme na plech, kde ešte ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vrch zaboríme kúsok vlašského orechu
8. Krok 
  Medovníčky pečieme približne 6 minút. Po upečení ich uchovávame na tácke, alebo v dóze prikryté kuchynskou utierkou