![Domáce dobošové rezy Domáce dobošové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/QcMaUXpihU88Fe7idajHj9RwalE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EPPIhvMLMBKrDIB72Ybi/fd1177cb033ef918034d638713ef8e.jpeg)
Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Domáce dobošové rezy
Ku vianočným sviatkom neodmysliteľne patria Dobošove rezy. Vyskúšajte ich podľa tohoto receptu na Dobošove rezy od babky.
Ingrediencie
Cesto
- 20 pl kryštálový cukor
- 20 pl polohrubá múka
- 5 pl voda
- 151⁄2 ks vajce
Plnka
- 5 pl polohrubá múka
- 100 g čokoládová poleva
- 500 ml mlieko
- 500 g maslo
- 100 g kakao
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na prípravu Dobošových rezov potrebujeme 5 plátov. Každý pečieme zvlášť.
Najprv oddelíme žĺtka od bielok. V miske vyšľaháme 3 bielky s 4PL kryštálovým cukrom.
Potom pridáme žĺtka, 4 PL múky, štipku prášku do pečiva a 1 PL vody. Takýmto spôsobom upečieme 5 plátov. Pečieme ich na papieri na pečenie.
Plnka V miske vymiešame múku s 200 ml mliekom. Na sporák dáme variť zvyšných 300 ml mlieka a keď zovrie tak do neho vylejeme múkovú zmes. Pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
V druhej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutú kašu a kakao. Všetko spolu poriadne vyšľaháme na hladký krém.
Plnku rozdelíme na 4 časti + trochu plnky necháme na povrch koláča. Koláč vrstvíme špôsobom plát - plnka - plát - plnka - plát - plnka - plát - plnka - plát. Poriadne zaťažíme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať.
Potom potrieme vrch koláča zvyšnou plnkou a olejeme čokoládovou polevou.