REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pAJGiRSnWwxoKr9SHk6b/64e8988e500610e0f232b4eacefa3e.jpeg)
Celozrnné špagety so šošovicovou omáčkou
Recept vhodný aj pre vegetariánov (ak vynecháme syr, tak aj pre vegánov). :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 hrnčeka červená šošovica
- 1 konzerva lúpané rajčiny
- 1 ks paradajkový pretlak
- 100 g hnedé šampiňóny
- 1 ks šalotka alebo cibuľa
- Čili
- soľ
- korenie
- parmezán
- vegánsky parmesan (strúhaný)
- celozrnné špagety

REKLAMA
Postup
45 min
1. Krok
Uvaríme si špagety vo vriacej osolenej vode.
2. Krok
Na panvičke na troške olivového oleja orestujeme šalotku, pridáme šampiňóny. Tie osolíme a okoreníme. Pridáme na ne aj čili.
3. Krok
Keď sú opražené do zlatista, pridáme šošovicu (tú sme si dopredu uvarili podľa postupu na obale). Pridáme pretlak a lúpané paradajky (môžeme aj čerstvé).
4. Krok
Necháme prevrieť. Dochutíme a pridáme parmezán alebo vegánsky parmezán.
5. Krok
Nech sa páči, bielkovinová bomba na obed. :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pAJGiRSnWwxoKr9SHk6b/a778bcc169a7afd0ca0aac023cb029.jpeg)
Dobrý,osvedčený recept