REKLAMA
   
Celozrnné špagety so šošovicovou omáčkou
Recept vhodný aj pre vegetariánov (ak vynecháme syr, tak aj pre vegánov). :)
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1⁄2 hrnček červená šošovica
 - 1 konzerva lúpané rajčiny
 - 1 ks paradajkový pretlak
 - 100 g hnedé šampiňóny
 - Čili
 - soľ
 - korenie
 - parmezán
 - vegánsky parmesan (strúhaný)
 - celozrnné špagety
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Uvaríme si špagety vo vriacej osolenej vode.
2. Krok 
  Na panvičke na troške olivového oleja orestujeme šalotku, pridáme šampiňóny. Tie osolíme a okoreníme. Pridáme na ne aj čili.
3. Krok 
  Keď sú opražené do zlatista, pridáme šošovicu (tú sme si dopredu uvarili podľa postupu na obale). Pridáme pretlak a lúpané paradajky (môžeme aj čerstvé).
4. Krok 
  Necháme prevrieť. Dochutíme a pridáme parmezán alebo vegánsky parmezán.
5. Krok 
 Nech sa páči, bielkovinová bomba na obed. :)