Bryndzový quiche
Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou
- 50Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- plát lístkového cesta
- 3 až 4 vajcia (podľa veľkosti)
- 250 g bryndze
- 400 g kyslej smotany
- 1 pl až 2 majonézy (podľa konzistencie)
- soľ
- čierne korenie podľa chuti
- muškátový oriešok
- 4 cibule
- slaninka
Postup
Plech vhodný na quiche si vyplníme lístkovým cestom (ja som použila kupované, takže bolo už rozvaľkané na papieri na pečenie a mohla som ho rovno dať do formy).
Cesto popicháme vidličkou.
Cibuľu nakrájanú na kolieska navrstvíme rovnomerne na cesto.
Všetky zvyšné suroviny okrem slaninky vymiešame metličkou a nalejeme na cesto.
Slaninku osmahnutú na panvici (už vychladnutú) dáme navrch koláča a dáme piecť na 190 stupňov na cca 30-35minút.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Bryndzový quiche
Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/766OAV5BNa3KZaubZMsE/a1698f7ba6dc6867e586249c5e6868d3.jpeg)
Plech vhodný na quiche si vyplníme lístkovým cestom (ja som použila kupované, takže bolo už rozvaľkané na papieri na pečenie a mohla som ho rovno dať do formy).
Cesto popicháme vidličkou.
Cibuľu nakrájanú na kolieska navrstvíme rovnomerne na cesto.
Všetky zvyšné suroviny okrem slaninky vymiešame metličkou a nalejeme na cesto.
Slaninku osmahnutú na panvici (už vychladnutú) dáme navrch koláča a dáme piecť na 190 stupňov na cca 30-35minút.