REKLAMA

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

REKLAMA
Výborné slané koláče, ktoré zaženú hlad – z cukety, lístkového aj kysnutého cesta

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné slané koláče, ktoré zaženú hlad – z cukety, lístkového aj kysnutého cesta

Ingrediencie

porcií
10
  • plát lístkového cesta Pridané do
  • 3 až 4 vajcia (podľa veľkosti) Pridané do
  • 250 g bryndze Pridané do
  • 400 g kyslej smotany Pridané do
  • 1 pl až 2 majonézy (podľa konzistencie) Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • muškátový oriešok Pridané do
  • slaninka Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Plech vhodný na quiche si vyplníme lístkovým cestom (ja som použila kupované, takže bolo už rozvaľkané na papieri na pečenie a mohla som ho rovno dať do formy).

2. Krok

Cesto popicháme vidličkou.

3. Krok

Cibuľu nakrájanú na kolieska navrstvíme rovnomerne na cesto.

4. Krok

Všetky zvyšné suroviny okrem slaninky vymiešame metličkou a nalejeme na cesto.

5. Krok

Slaninku osmahnutú na panvici (už vychladnutú) dáme navrch koláča a dáme piecť na 190 stupňov na cca 30-35minút.

Komentáre (1)

Henka 3. 10. 2021

toto mam velmi rada, dobre naservirovane

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Brokolicový koláč

Slaný koláč s brokolicou, syrom a chrumkavými okrajmi

Plnené lístkové rožky

Rožky z lístkového cesta, naplníme čo máme radi... Tip na jednoduché raňajky, večeru alebo desiatu. Chutia teplé aj studené.

Špargľa v lístkovom ceste

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Brokolicový koláč

Slaný koláč s brokolicou, syrom a chrumkavými okrajmi

Plnené lístkové rožky

Rožky z lístkového cesta, naplníme čo máme radi... Tip na jednoduché raňajky, večeru alebo desiatu. Chutia teplé aj studené.

Špargľa v lístkovom ceste

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1584 receptov

Obed

3256 receptov

Mascarpone

220 receptov

Torty

225 receptov

Lacné jedlá

1146 receptov

Pre diabetikov

628 receptov

Kuracie mäso

554 receptov

Cestoviny

376 receptov