Náhľad témy Bryndzový koláč

Recepty na prípravu bryndzového koláča

2 recepty

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Bryndzový koláč – vhodné na rôzne príležitosti. Nájdete tu 2 skvelých receptov, z ktorých si určite vyberiete. Na prípravu v kategórii Bryndzový koláč si vyhraďte čas 50 - 100 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Ak sa povie dobrý recept, potom nám ako prvé napadnú práve títo favoriti - Bryndzový quiche, Bryndzový podpecník. Vyskúšate ich aj vy?

Bryndzový podpecník

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Postup
Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások. Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové. Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu. Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.
Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások. Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové. Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu. Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.
REKLAMA
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1