REKLAMA

Zdroj: Facebook - RECEPTY - Varené, pečené, smažené

Najlepšie bryndzové pagáče

Vynikajúce domáce bryndzové pagáče, ktoré pripravíte bez kysnutia.

REKLAMA
Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Recept nájdeš v tomto článku

Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Ingrediencie

porcií
75

Suroviny

  • 120 g bryndza Pridané do
  • 120 g špaldová múka Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • štipka sódy bikarbóny Pridané do

Na potretie

  • vaječné bielka Pridané do

Posýpka podľa chuti

  • kmín Pridané do
  • sézamové semienko Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Vypracujeme vláčne cesto. V miske zmiešame bryndzu, postrúhané stuhnuté maslo, múku, soľ, žĺtko a sódu bikarbónu.

2. Krok

Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút. Následne ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.

3. Krok

Formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.

4. Krok

Vykrojené kolieska uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom.

5. Krok

Bryndzové pagáče pred pečením potrieme bielkom a posypeme podľa chuti rascou alebo sézamom.

6. Krok

Domáce bryndzové pagáče pečieme do zlatista na 175°C približne 12 až 15 minút.

7. Krok

Rada: Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred. Stačí ho nechať po vybratí z chladničky trochu zmäknúť a môžeme piecť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov