Zdroj: Facebook - RECEPTY - Varené, pečené, smažené

Najlepšie bryndzové pagáče

40 min
2
REKLAMA

Vynikajúce domáce bryndzové pagáče, ktoré pripravíte bez kysnutia.

40 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
75

Suroviny

  • 120 g bryndza Pridané do
  • 120 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • štipka sódy bikarbóny Pridané do

Na potretie

  • vaječné bielka Pridané do

Posýpka podľa chuti

  • rasca Pridané do
  • sezamové semienka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vypracujeme vláčne cesto. V miske zmiešame bryndzu, postrúhané stuhnuté maslo, múku, soľ, žĺtko a sódu bikarbónu.

2. Krok

Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút. Následne ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.

3. Krok

Formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.

4. Krok

Vykrojené kolieska uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom.

5. Krok

Bryndzové pagáče pred pečením potrieme bielkom a posypeme podľa chuti rascou alebo sézamom.

6. Krok

Domáce bryndzové pagáče pečieme do zlatista na 175°C približne 12 až 15 minút.

7. Krok

Rada: Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred. Stačí ho nechať po vybratí z chladničky trochu zmäknúť a môžeme piecť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov