REKLAMA
Bryndzový podpecník

Bryndzový podpecník

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
12
  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • kocky droždia Pridané do
  • 500 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 2 uvarené zemiaky Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 160 g bryndza Pridané do
  • slanina Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások.

2. Krok

Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové.

3. Krok

Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

4. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie.

Bryndzový podpecník - krok prípravy 1
5. Krok

Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.

Komentáre (2)

Zofia 1. 11. 2021

Vyborne to bolo

Iveta 25. 10. 2021

Práve sa na to vrhla celá rodina, výborné!!!

Podobné recepty

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Bryndzové halušky

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Hamburger pagáče

Počet porcií je 140. Naozaj si pochutíte.

Podobné recepty

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Bryndzové halušky

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Hamburger pagáče

Počet porcií je 140. Naozaj si pochutíte.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4013 receptov

Mäsité jedlá

1951 receptov

Mascarpone

276 receptov

Dezert

2962 receptov

Večera

3695 receptov

Raňajky

1066 receptov

Špargľa

34 receptov

Šaláty

326 receptov