REKLAMA
Bryndzový podpecník

Bryndzový podpecník

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
12
  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • kocky droždia Pridané do
  • 500 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 2 uvarené zemiaky Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 160 g bryndza Pridané do
  • slanina Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások.

2. Krok

Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové.

3. Krok

Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

4. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie.

Bryndzový podpecník - krok prípravy 1
5. Krok

Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.

Komentáre (2)

Zofia 1. 11. 2021

Vyborne to bolo

Iveta 25. 10. 2021

Práve sa na to vrhla celá rodina, výborné!!!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov