Bryndzový podpecník

Bryndzový podpecník

REKLAMA
  • 100Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • kocky droždia Pridané do
  • 500 g hladká múka špaldová Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 2 uvarené zemiaky Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • 160 g bryndza Pridané do
  • slanina Pridané do
  • cibuľa Pridané do
  • pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások.

2. Krok

Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové.

3. Krok

Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

4. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie.

Bryndzový podpecník - krok prípravy 4
5. Krok

Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.

Komentáre (2)

Vyborne to bolo

Práve sa na to vrhla celá rodina, výborné!!!

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Naty

Bryndzový podpecník

100
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kvások: Do vlažného mlieka primiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste cca 15 minút, aby sa nám vytvoril kvások.

2. Krok

Cesto: Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, vajce, olej a roztlačené varené zemiaky. Následne pridáme aj kvások a vypracujeme vláčne cesto. Ja som si cesto vymiesila v kuchynskom robote a za chvíľu bolo hotové.

3. Krok

Vypracované cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

4. Krok

Rúru vyhrejeme na 180 °C a na plech si dáme papier na pečenie.

5. Krok

Vykysnuté cesto si vyvaľkáme alebo natiahneme rukami do obdĺžnika. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkom a podľa chuti môžeme ešte osoliť. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou slaninou a cibuľou. Už som len dostala na vrch pažítku a dala som do trúby. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.

Ingrediencie
150 ml
vlažné mlieko
1 čl
kryštálový cukor
kocky
droždia
500 g
hladká múka špaldová
1 čl
soľ
1 ks
vajce
3 pl
olej
2
uvarené zemiaky
200 g
kyslá smotana
160 g
bryndza
slanina
cibuľa
pažítka