REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/4da876c7c9605228561747bef92e50.jpeg)
Broskyňová galetka
Výborný recept na sviežu broskyňovú galetku doplnenú o džem a tvaroh.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g hladká múka
- 50 g hnedý cukor
- 80 g maslo
- 2 pl voda
Plnka
- marhuľový džem
- 150 g hrudkový tvaroh
- 50 g tvaroh jemný
- proteínový puding v prášku / vanilkový
- 4 ks broskyňa
- vajce
- práškový cukor na posypanie (voliteľné)
- mandľové plátky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Múku zmiešame s cukrom a maslom izbovej tepoty, pridáme vodu a ručne vypracujeme cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Na plech rozložíme papier na pečenie, posypeme múkou a pripravené cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/d652333c8c2658c9818897a06daa7f.jpeg)
3. Krok
Potrieme džemom cca 2cm od kraja nechávame „suché“.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/c8499d67a547d7e40ac16be137a843.jpeg)
4. Krok
V miske zmiešame tvarohy so sladidlom podľa chuti a navrstvíme na džem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/f9f35b657c513827c29377330591d0.jpeg)
5. Krok
Broskyne nakrájame na plátky a poukladáme na tvarohovú vrstvu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/84f8b53b3bbe8e642f80d35dc20561.jpeg)
6. Krok
Okraje opatrne zahneme do stredu a popritláčame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/c3391f04831d8ad9a294f9fbfd17dc.jpeg)
7. Krok
Vrch koláča potrieme vajíčkom, posypeme cukrom a plátkami mandlí.
8. Krok
Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7WCrOjRc7_ZLcp70bloU/306c3796ffd5872fcd933216e1f1d2.jpeg)