REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cz56uUBqERZ_HPlemiIn/e680c339b07082989a3c5da2bfb5284f.jpeg)
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
40 min
5
40 min
5
Ingrediencie
porcií
5
- 6 ks uvarené zemiaky (stredné veľké)
- polohrubá a hrubá múka (to dávam vždy od oka) ALE nedávam príliš veľa
- 2 celé vajíčka, len aby sa mi spravilo pevné cesto
- štipka štipka soli
- 1 čl baking soda v5

REKLAMA
Postup
1. Krok
Z cesta vykrajujeme pomocou vykrajovačky väčšie kruhy, naplnila som 1ČL ricotta a maliny (buď čerstvé alebo mrazené) Náplň som nesladila (ale ak máš rád mega sladké kľudne si oslaď).
2. Krok
Dať variť až keď voda vrie, uvarené vyplávajú na vrch, na tanieri som posypala makom, preliala maslom, práškový cukor a pridala som ešte ricottu. Dobru chuť 😘
Vypadá luxusne❤