REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Vianočné opekance-pupáky

Tradičné jedlo Slovenských vianoc.

REKLAMA
Ako bobaľky pripraviť a s akými vianočnými tradíciami sa spájajú?

Recept nájdeš v tomto článku

Ako bobaľky pripraviť a s akými vianočnými tradíciami sa spájajú?

Ingrediencie

porcií
24
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 kocky droždie Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 3 dcl vlažného mlieka Pridané do
  • 30 g maslo Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások z teplého mlieka, droždia a trochy cukru.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešame múku so zvyškom cukru, pridáme vajce a roztopené maslo. Osolíme a pridáme kvások.

3. Krok

Vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Keď je hotové, narobíme z neho valčeky a z nich režeme malé buchtičky.

4. Krok

Buchtičky uložíme na plech s mastným papierom, urobíme medzi nimi dostatočnú medzeru, aby sa počas pečenia nezlepili. Necháme ich trošku podkysnúť, a potom upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do zlata.

5. Krok

Takto pripravené pupáky vydržia aj dva týždne. Pred podávaním ich len zalejeme mliekom a posypeme makovou posýpkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1408 receptov

Obed

4480 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1302 receptov

Mascarpone

327 receptov