Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Vianočné opekance-pupáky

90 min
REKLAMA

Tradičné jedlo Slovenských vianoc.

90 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24
  • 500 g polohrubej múky Pridané do
  • 12 kocky droždie Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 3 pl cukru Pridané do
  • 3 dcl vlažného mlieka Pridané do
  • 30 g masla Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások z teplého mlieka, droždia a trochy cukru.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešame múku so zvyškom cukru, pridáme vajce a roztopené maslo. Osolíme a pridáme kvások.

3. Krok

Vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Keď je hotové, narobíme z neho valčeky a z nich režeme malé buchtičky.

4. Krok

Buchtičky uložíme na plech s mastným papierom, urobíme medzi nimi dostatočnú medzeru, aby sa počas pečenia nezlepili. Necháme ich trošku podkysnúť, a potom upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do zlata.

5. Krok

Takto pripravené pupáky vydržia aj dva týždne. Pred podávaním ich len zalejeme mliekom a posypeme makovou posýpkou.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov