REKLAMA
   
Zdroj: Facebook
Veľkonočná kapustnica
Recept na veľkonočnú kapustnicu s klobásou a údeným mäsom.
      REKLAMA
   
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií  
8
 - 1 kg kyslej kapusty
 - 600 g domáceho údeného masa
 - 300 g domácich klobás
 - 300 g hovädzích alebo bravčových kostí
 - zemiak
 - sušené hríby
 - soľ
 - 5 ks celé čierne korenie
 - 5 ks celého nového korenia
 - 2 listy bobkový list
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 240 min.
1. Krok 
  Sušené huby si premyjeme. Kapustu a všetky druhy mäsa si vložíme do hrnca.
2. Krok 
  Zalejeme 2,5 litrom vody, pridáme korenie, soľ a bobkový list a necháme variť niekoľko hodín.
3. Krok 
  Údené mäso si vyberieme a nakrájame na kocky, klobásku nakrájame na kolieska a vložíme späť do polievky. Kosti vyberieme.
4. Krok 
  Kapustnicu dochutíme soľou ak je potreba. Kto má rád hustejšiu kapustnicu, do hotovej polievky môže pridať uvarené 2-3 zemiaky. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!