REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Tvarohové fánky

Výborné tvarohové fánky posypané vanilkovým a práškovým cukrom. Nazývame ich tiež božie milosti a spájajú sa s fašiangovým obdobím.

REKLAMA
Tvaroh – biele zlato so všestranným využitím! Prečo jesť tvaroh a do akých receptov sa hodí?

Recept nájdeš v tomto článku

Tvaroh – biele zlato so všestranným využitím! Prečo jesť tvaroh a do akých receptov sa hodí?

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 250 g múka Pridané do
  • 250 g syr cottage cheese Pridané do
  • 100 ml mlieko polotučné Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 12 kl kypriaci prášok Pridané do
  • soľ Pridané do

Na posypanie

  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V miske vypracujeme cesto. Zmiešame múku s tvarohom, vajíčkom, soľou, mliekom a sódou bikarbónou. Cesto vložíme na hodinu do chladničky odpočívať.

2. Krok

Cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme ho.

3. Krok

Z cesta radielkom vykrajujeme kosoštvorce a do stredu urobíme 2 čiarky.

4. Krok

Na panvici rozpálime olej a fánky vyprážame z oboch strán do zlatista.

5. Krok

Po vypražení ich necháme na papieri odkvapkať od prebytočného oleja.

6. Krok

Nakoniec fánky posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov