REKLAMA
   
Turecký “Seekh Kebab”
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 500 g hovädzieho mäsa mletého
 - 1 čl oregano
 - 1 čl tymián
 - 2 čl Paprika sladká maďarská
 - 1 strúčik cesnaku prelisovaný
 - 1 hŕstka čerstvej petržlenovej vňate najemno nasekanej
 - 1 malé cibuľa najemno nakrájaná
 - 1 čl plnotučnej horčice
 - 1 čl soli
 - 12 špajdlí
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Všetko musí krásne držať pohromade.
2. Krok 
  Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.
3. Krok 
  Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.
4. Krok 
  Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi alebo ryžou.