REKLAMA
Tuniak na rukole
Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 300 g tuniak
- 2 pl olivový olej
- 1⁄2 čl zázvor
- 1 ks strúčiky cesnaku
- 2 čl tekuté ochucovadlo Podravka NATUR
- mleté čierne korenie
- soľ
- tymián
- chili paprička
Na šalát
- 1 ks žltá paprika
- 100 g paradajky cherry
- 2 pl olivový olej
- 40 g rukola
- 2 ks vajcia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a pridajte na kocky nakrájaného tuniaka.
2. Krok
Opečte zo všetkých strán (za občasného premiešania), aby tuniak bol na povrchu hnedý a v strede ružový.
3. Krok
Vyberte tuniaka, zľahka osoľte a posypte čerstvým mletým čiernym korením. Pridajte zázvor, pretlačený cesnak, tymian, tekuté ochucovadlo a nasekané chilli. Nechajte odležať.
4. Krok
Na rovnakej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte papriku nakrájanú na kocky. Krátko opečte a pridajte paradajky nakrájané na polovicu.
5. Krok
Na servírovací tanier dajte rukolu, opečenú zeleninu a tuniaka. Pridajte uvarené vajíčka prekrojené na polovice. Na záver ešte pokvapkajte tekutým ochucovadlom.