REKLAMA

Trasená torta s jahodami

Najlepšia trasená torta plná sladučkých čerstvých jahôd

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 5 ks vajce Pridané do
  • 7 pl jemný kryštálový cukor Pridané do
  • 7 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 12 bal kypriaci prášok Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do

PLNKA

  • 400 ml šľahačka Pridané do
  • 400 ml kyslá smotana Pridané do
  • 2 Balíky Créme Olé puding bez varenia Dr.Oetker Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • kakao Pridané do

Na vrch

  • 1 bal Šľahačková prášková smotana dr.Oetker Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • jahody čerstvé Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.

2. Krok

Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180°C, 20-25 minút.

3. Krok

Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, práškový cukor podľa chuti, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne.

4. Krok

Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.

5. Krok

Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu šľahačkou a na vrch poukladáme veeeeeľa jahôd.

6. Krok

Tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

7. Krok

Dobrú chuť

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4211 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3198 receptov

Večera

3883 receptov

Pre diabetikov

633 receptov