REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2oBFBqCE4GAEXqzq4Z2d/66e4c74bf0e049cdca382cf80e3436.jpg)
Trasená torta s jahodami
50 min
2
Najlepšia trasená torta plná sladučkých čerstvých jahôd
50 min
2
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 5 ks vajce
- 7 pl jemný kryštálový cukor
- 7 pl polohrubá múka
- 2 pl voda
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- Štipka soľ
PLNKA
- 400 ml šľahačka
- 400 ml pochúťková kyslá smotana
- 2 balíčky Créme Olé puding bez varenia Dr.Oetker
- práškový cukor
- kakao
Na vrch
- 1 bal Šľahačková prášková smotana dr.Oetker
- 150 ml mlieko
- jahody čerstvé

REKLAMA
Postup
1. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
2. Krok
Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180°C, 20-25 minút.
3. Krok
Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, práškový cukor podľa chuti, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne.
4. Krok
Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.
5. Krok
Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu šľahačkou a na vrch poukladáme veeeeeľa jahôd.
6. Krok
Tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
7. Krok
Dobrú chuť