REKLAMA
![Trasená torta s jahodami Trasená torta s jahodami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/3R1OIDr_LnAQTtTZ3Gl3Om3iOh8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2oBFBqCE4GAEXqzq4Z2d/66e4c74bf0e049cdca382cf80e3436.jpg)
Trasená torta s jahodami
Najlepšia trasená torta plná sladučkých čerstvých jahôd
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 5 ks vajce
- 7 pl jemný kryštálový cukor
- 7 pl polohrubá múka
- 2 pl voda
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- Štipka soľ
PLNKA
- 400 ml šľahačka
- 400 ml kyslá smotana
- 2 Balíky Créme Olé puding bez varenia Dr.Oetker
- práškový cukor
- kakao
Na vrch
- 1 bal Šľahačková prášková smotana dr.Oetker
- 150 ml mlieko
- jahody čerstvé
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
2. Krok
Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180°C, 20-25 minút.
3. Krok
Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, práškový cukor podľa chuti, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne.
4. Krok
Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.
5. Krok
Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu šľahačkou a na vrch poukladáme veeeeeľa jahôd.
6. Krok
Tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
7. Krok
Dobrú chuť