REKLAMA

Trasená torta s jahodami

Najlepšia trasená torta plná sladučkých čerstvých jahôd

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 5 ks vajce Pridané do
  • 7 pl jemný kryštálový cukor Pridané do
  • 7 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 12 bal kypriaci prášok Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do

PLNKA

  • 400 ml šľahačka Pridané do
  • 400 ml kyslá smotana Pridané do
  • 2 Balíky Créme Olé puding bez varenia Dr.Oetker Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • kakao Pridané do

Na vrch

  • 1 bal Šľahačková prášková smotana dr.Oetker Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • jahody čerstvé Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.

2. Krok

Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180°C, 20-25 minút.

3. Krok

Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, práškový cukor podľa chuti, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne.

4. Krok

Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.

5. Krok

Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu šľahačkou a na vrch poukladáme veeeeeľa jahôd.

6. Krok

Tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

7. Krok

Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov