REKLAMA
   
Tradičné jablkové pité
Recept na obľúbenú jesennú klasiku
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
24
 CESTO
- 200 g hladká múka
 - 200 g hrubá múka
 - 250 g maslo alebo Hera
 - 150 g práškový cukor
 - 1 kus vajce
 - 1⁄2 bal kypriaci prášok
 - štipka soľ
 
PLNKA
- 1.2 kg nastrúhane jablká
 - 1 pl mletá škorica
 - 1 bal vanilkový cukor
 - 1 pl kryštálový cukor
 - 1 ks žĺtok na potretie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
 Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 2 časti, vyvaľkáme najprv jeden plát a dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok 
 Na cesto navrstvíme očistené a postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, krystáľovým a vanilkovým cukrom. Na jablkovú vrstvu položíme druhý vyvaľkaný plát. Popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do zlatista. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Myslím si že tento recept nie je moc dobrý,pretože do cesta dávate iba žĺtko a tým pádom to cesto sa trhalo mi a keď som tam dala celé vajíčko tak sa to už pekne spojilo