![Kysnutý pudingový koláč Kysnutý pudingový koláč](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HdXGsdq6IjCyHAy5V46LpOkHGgQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/2e3442c408a25d07053aab2e9330fb.jpeg)
Kysnutý pudingový koláč
Aj vy máte radi, keď je v koláčoch a dezertoch dostatok plnky? V tomto pudingovom pletenci som teda plnkou nešetrila
Ingrediencie
Cesto
- 400 g hladká špaldová múka
- 1 balenie sušené droždie
- 200 ml mlieko
- 25 g trstinový cukor
- 2 ks žĺtko
- 80 g maslo
- 1 čl soľ
Plnka
- 1 balenie čokoládový puding
- 400 ml mlieko
- 20 g sladidlo
- 30 g čokoláda
- 30 g maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme plnku. Čokoládový puding uvaríme v mlieku spolu so sladidlom. Keď už je hustý, pridáme čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Následne primiešame aj maslo.
Puding preložíme do misky, prikryjeme povrch fóliou a odložíme vychladnúť do chladničky.
Mlieko zohrejeme. Do teplého mlieka pridáme droždie, cukor, roztopené maslo a žĺtky. Premiešame. Pridáme preosiatu múku a soľ. Vymiesime cesto. Ja som miesila v rukách. Keď máme cesto vymiesené, prikryjeme ho utierkou a odložíme na hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti.
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/gp2Ax1MypGSXjvnyJSvXV-8Offc=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/e37e355352704f6fa58f15ef603d1d.jpeg)
Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme polovicou plnky a zrolujeme ako štrúdľu. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta.
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/zXtC5ReHQXTsatIejBlGZwTDp44=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/7b6563a192594a1efea5513efcc269.jpeg)
Dve vzniknuté časti spolu prepletieme.
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/bAtZ8mkMsZMX8XhVZSepmg8FA28=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/02b5343329a244ab483e9dbdbdda60.jpeg)
Ja som ich preložila do formy na biskupský chlebík.
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/BrVU-GsfOMvMGFQDO486GmSljHw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/d535cd987485cd62b7aa2f5c261d36.jpeg)
Potrieme vajíčkom (ja som použila len žĺtok).
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ctg9bbINBDcKyYk_2YRz6Roj7wQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/2c59bf23040a03bf7578fb110c6542.jpeg)
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Následne teplotu stiahneme na 160 stupňov. Piekla som 25 minút a potom som pletenec preložila na plech a dopiekla ďalších 10-15 minút.
![Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1 Kysnutý pudingový koláč - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0IrSRnMsm6kxNgxKqN9ttXpK9yY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9SJDlNPrO-tiBcuhWtr3/a6c550824ebfa69f73f82d32b6c59b.jpeg)