Domáci marhuľový lekvár starej mamy

VIDEORECEPT Domáci marhuľový lekvár starej mamy

REKLAMA

Recept na domáci marhuľový džem ako od babičky

  • 80Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 kg marhúľ Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • kyselina citrónová Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Marhule si očistíme, odkôstkujeme a pripravíme do veľkej misy.

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Očistené marhule vložíme do mixéra a zmixujeme na kašu.

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Zmixované marhule dáme do väčšieho hrnca. Pridáme cukor, 1 lyžičku kyseliny citrónovej a miešame, aby sa cukor rozpustil.

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Lekvár varíme po dávkach. Za stáleho miešania varíme zmes dovtedy, kým sa ovocie nerozvarí, nestratí sa pena a lekvár nezhustne.

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Ak sa na dne hrnca nezlieva, je hotový.

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Horúci lekvár plníme do čistých pohárov. Uzatvoríme viečkami, prevrátime hore dnom na cca 5 minút, potom otočíme viečkami hore a uložíme do deky až do vychladnutia, najlepšie na noc. Dobrú chuť!

Domáci marhuľový lekvár starej mamy - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Domáci rýchly malinový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce zavarané marhule
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce zavarané marhule

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly ríbezľový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľový džem
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový džem

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľový kompót
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané broskyne
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce zavárané broskyne

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci ríbezľový lekvár
Recept od prémiového používateľa
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Domáci rýchly malinový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce zavarané marhule
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce zavarané marhule

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly ríbezľový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľový džem
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový džem

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľový kompót
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané broskyne
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce zavárané broskyne

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci ríbezľový lekvár
Recept od prémiového používateľa
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáci marhuľový lekvár starej mamy

Recept na domáci marhuľový džem ako od babičky

80
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Marhule si očistíme, odkôstkujeme a pripravíme do veľkej misy.

2. Krok

Očistené marhule vložíme do mixéra a zmixujeme na kašu.

3. Krok

Zmixované marhule dáme do väčšieho hrnca. Pridáme cukor, 1 lyžičku kyseliny citrónovej a miešame, aby sa cukor rozpustil.

4. Krok

Lekvár varíme po dávkach. Za stáleho miešania varíme zmes dovtedy, kým sa ovocie nerozvarí, nestratí sa pena a lekvár nezhustne.

5. Krok

Ak sa na dne hrnca nezlieva, je hotový.

6. Krok

Horúci lekvár plníme do čistých pohárov. Uzatvoríme viečkami, prevrátime hore dnom na cca 5 minút, potom otočíme viečkami hore a uložíme do deky až do vychladnutia, najlepšie na noc. Dobrú chuť!

Ingrediencie
2 kg
marhúľ
1 kg
cukor
kyselina citrónová