Tiramisu
Taliansky dezert pre rozšafné rána, ktorý zaručene zdvihne náladu
- 30Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
- 250 g mascarpone
- 200 g tvaroh jemný
- 125 ml smotana na šľahanie
- 4 ks vajce
- 500 ml káva
- 60 g kryštálový cukor
- 2 pl brandy
- 500 g dlhé piškóty
- 3 pl holandské kakao
- 1 čl práškový cukor
Postup
Syr a tvaroh vyšľaháme na jemný krém a pridáme vyšľahanú šľahačku a vaječné žĺtky.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Hotové vmiešame do tvarohovej zmesi.
Kávu, brandy a kryštálový cukor zmiešame a do zmesi ponoríme nakrátko piškóty.
Vyložíme nimi dno misy, posypeme lyžicou kakaa a preložíme tretinou tvarohovej zmesi.
Opakujeme 2x a vrch posypeme kakaom.
Dáme na noc do chladničky.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tiramisu
Taliansky dezert pre rozšafné rána, ktorý zaručene zdvihne náladu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yo0XHqRvGVVNi28G2DRX/b44ca8d59769edafd86b20190df7ca00.jpeg)
Syr a tvaroh vyšľaháme na jemný krém a pridáme vyšľahanú šľahačku a vaječné žĺtky.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Hotové vmiešame do tvarohovej zmesi.
Kávu, brandy a kryštálový cukor zmiešame a do zmesi ponoríme nakrátko piškóty.
Vyložíme nimi dno misy, posypeme lyžicou kakaa a preložíme tretinou tvarohovej zmesi.
Opakujeme 2x a vrch posypeme kakaom.
Dáme na noc do chladničky.