REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UjwCIH_4yIUyJgCFFOWb/71703dac6c4741d87d64956b3f0a08.jpeg)
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Piškóta
- 2 Úplný vajce
- 160 g nastrúhaná mrkva
- 150 g špaldová múka
- 100 g kokosový cukor bioland_sk
- 2 pl olivový olej
- 4 pl ovsené mlieko
- Štipka soľ
- 1⁄2 balíčka prášok do pečiva droetker_sk
Krém
- 250 g cream cheese nátierka bez príchute
- 250 ml šľahačka
- podľa chuti umelé sladidlo
- 1 pl vanilková pasta droetker_sk
- 1 konzerva mandariniek
- 100 ml Šťava z mandarínok šťava z pomarančov žltá želatína droetker_sk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Vajcia s cukrom vyšľahať do peny, postupne pridať olej a mlieko a nakoniec sypké suroviny a mrkvu. Piecť na 180 cca 30 minút, skúšaj špajdľou. Nechať vychladnúť, ak je piškóta moc vydutá, môžeme trosku zrezať, natrieť marhuľovým džemom, krémom, poukladať mandarínky, zatiaľ dať zachladiť. Nakoniec vyliať pripravenú želatínu podľa návodu. Najlepšie cez noc nechať stuhnúť.