:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UjwCIH_4yIUyJgCFFOWb/71703dac6c4741d87d64956b3f0a08.jpeg)
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
60 min
2
REKLAMA
60 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Piškóta
- 2 celé vajec
- 160 g nastrúhaná mrkva
- 150 g hladká špaldová múka
- 100 g coconut sugar v3
- 2 pl olivový olej
- 4 pl ovsené mlieko
- Štipka salt v2
- 1⁄2 balíčka baking soda v21
Krém
- 250 g cream cheese v9
- 250 ml smotana na šľahanie
- podľa chuti sladidlo
- 1 pl vanilla paste v4
- 1 konzerva mandarin v2
- 100 ml Tangerine juice orange juice yellow gelatin droetker_sk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
Vajcia s cukrom vyšľahať do peny, postupne pridať olej a mlieko a nakoniec sypké suroviny a mrkvu. Piecť na 180 cca 30 minút, skúšaj špajdľou. Nechať vychladnúť, ak je piškóta moc vydutá, môžeme trosku zrezať, natrieť marhuľovým džemom, krémom, poukladať mandarínky, zatiaľ dať zachladiť. Nakoniec vyliať pripravenú želatínu podľa návodu. Najlepšie cez noc nechať stuhnúť.
ďakujem pekne za skvelý recept, uložím si do obľúbených :)) niekedy vyskúšam