Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
- 60Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Piškóta
- 2 celé vajec
- 160 g nastrúhaná mrkva
- 150 g hladká špaldová múka
- 100 g kokosový cukor bioland_sk
- 2 pl olivový olej
- 4 pl ovsené mlieko
- Štipka soli
- 1⁄2 balíčka prášok do pečiva droetker_sk
Krém
- 250 g cream cheese nátierka bez príchute
- 250 ml smotana na šľahanie
- podľa chuti sladidlo
- 1 pl vanilková pasta droetker_sk
- 1 konzerva mandariniek
- 100 ml Šťava z mandarínok šťava z pomarančov žltá želatína droetker_sk
Postup
Vajcia s cukrom vyšľahať do peny, postupne pridať olej a mlieko a nakoniec sypké suroviny a mrkvu. Piecť na 180 cca 30 minút, skúšaj špajdľou. Nechať vychladnúť, ak je piškóta moc vydutá, môžeme trosku zrezať, natrieť marhuľovým džemom, krémom, poukladať mandarínky, zatiaľ dať zachladiť. Nakoniec vyliať pripravenú želatínu podľa návodu. Najlepšie cez noc nechať stuhnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UjwCIH_4yIUyJgCFFOWb/71703dac6c4741d87d64956b3f0a08.jpeg)
Vajcia s cukrom vyšľahať do peny, postupne pridať olej a mlieko a nakoniec sypké suroviny a mrkvu. Piecť na 180 cca 30 minút, skúšaj špajdľou. Nechať vychladnúť, ak je piškóta moc vydutá, môžeme trosku zrezať, natrieť marhuľovým džemom, krémom, poukladať mandarínky, zatiaľ dať zachladiť. Nakoniec vyliať pripravenú želatínu podľa návodu. Najlepšie cez noc nechať stuhnúť.