REKLAMA
   
Strapačky
Halušky s kyslou kapustou
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 6 ks zemiak
 - 1 vajce
 - 400 g múka
 - 150 g slanina
 - 1 pl bravčová masť
 - soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
Dáme si variť vodu vo veľkom hrnci, osolíme ju. Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme ju na masti. Keď je slanina opečená pridáme kyslú kapustu. Kapustu je dobré trošku prekrájať. Spolu ešte opečieme, vyskúšame a podľa potreby dosolíme. Hotovú kapustu zatiaľ dáme bokom. Zemiaky si očistíme, a rozmixujeme na jemno. Pridáme celé vajce a múku. Spolu premiešame, musíme mať tuhšie cesto aby sa halušky nerozvarili. Hneď ako začne voda vrieť začneme sádzať halušky. Varíme tak 10 minút maximálne. Uvarené halušky ocedíme a premiešame ich s kapustovou zmesou.