Zdroj: Canva
Šťavnatý ríbezľový koláč s pudingom
Výborný ríbezľovo-pudingový koláč
- 75Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
CESTO
- 170 g práškového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva
- 2 ks vajec
- 140 ml oleja
- 180 ml mlieka
PLNKA
- 400 ml mlieka
- 1 ks vanilkový puding v prášku
- 2 lyžice krupicového cukru
- 250 g jemného tvarohu
- 1 ks vajce
- 1 bal vanilínového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
- 450 g ríbezlí
Postup
Z práškového cukru, múky, kypriaceho prášku, rozšľahaných vajec, oleja a mlieka vypracujeme cesto. Hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme doň cesto.
Z mlieka, vanilkového pudingu a z krupicového cukru uvaríme puding a dáme ho vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s vajcom, vanilínovým cukrom a s citrónovou šťavou a kôrou, potom ho pridáme do studeného pudingu a prešľaháme.
Lyžicou kladieme na cesto kôpky pudingovo-tvarohovej plnky.
Ríbezle očistíme, opláchneme, osušíme a rozložíme na plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 180 stupňov.
Koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ak chcete môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Šťavnatý ríbezľový koláč s pudingom
Výborný ríbezľovo-pudingový koláč
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H3gNzh8Jn0FHAzGB0y_J/f3d1b1e305df4f0dd91f518c392b45.jpeg)
Z práškového cukru, múky, kypriaceho prášku, rozšľahaných vajec, oleja a mlieka vypracujeme cesto. Hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme doň cesto.
Z mlieka, vanilkového pudingu a z krupicového cukru uvaríme puding a dáme ho vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s vajcom, vanilínovým cukrom a s citrónovou šťavou a kôrou, potom ho pridáme do studeného pudingu a prešľaháme.
Lyžicou kladieme na cesto kôpky pudingovo-tvarohovej plnky.
Ríbezle očistíme, opláchneme, osušíme a rozložíme na plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 180 stupňov.
Koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ak chcete môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.