REKLAMA
![Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Rk8swYMf6a5u704XhX74HpgVjhU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PQc508KNMjGaDWzNWXeE/313dfe37ac0adfd49d3bf862b26452.jpeg)
Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník
Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 2 hrnčeky špaldová hladká múka
- 1 čl kypriaci prášok
- 100 g horkej čokolády
- 2 pl kakao
- 1⁄2 hrnček posekaných vlašských orechov
- 3 väčších vajec
- 1 čl mletej škorice
- 0.7 hrnček rastlinného oleja
- 2 pl kokosový olej
- 1 hrnček trstinového cukru
- lekvár
- 1 bal kypriaceho prášku do perníka
- 2 hrnčeky mlieka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.
2. Krok
Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.
3. Krok
Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.
5. Krok
Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.
Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.