Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

35 min
3
REKLAMA

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

35 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 1 čl sódy bikarbóny Pridané do
  • 100 g horkej čokolády Pridané do
  • 2 pl kakaa Pridané do
  • 12 hrnčeka posekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 väčších vajec Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 0.7 hrnčeka rastlinného oleja Pridané do
  • 2 pl kokosového oleja Pridané do
  • 1 hrnček trstinového cukru Pridané do
  • džem Pridané do
  • 1 bal kypriaceho prášku do perníka Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Komentáre (1)

Jaroslava 7. 2. 2022

Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

575 receptov

Obed

1336 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

984 receptov

Pre diabetikov

602 receptov