Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

REKLAMA

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

  • 35Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 1 čl sódy bikarbóny Pridané do
  • 100 g horkej čokolády Pridané do
  • 2 pl kakaa Pridané do
  • 12 hrnčeka posekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 väčších vajec Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 0.7 hrnčeka rastlinného oleja Pridané do
  • 2 pl kokosového oleja Pridané do
  • 1 hrnček trstinového cukru Pridané do
  • džem Pridané do
  • 1 bal. kypriaceho prášku do perníka Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.

Podobné recepty

Hrnčekový perník
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hrnčekový perník

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý perníkový koláč
Recept od prémiového používateľa
Cviklový perník
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový perník

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Hrnčekový perník
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hrnčekový perník

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý perníkový koláč
Recept od prémiového používateľa
Cviklový perník
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový perník

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Adri1017

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

35
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Ingrediencie
2 hrnčeky
hladkej špaldovej múky
1 čl
sódy bikarbóny
100 g
horkej čokolády
2 pl
kakaa
12 hrnčeka
posekaných vlašských orechov
3
väčších vajec
1 čl
mletej škorice
0.7 hrnčeka
rastlinného oleja
2 pl
kokosového oleja
1 hrnček
trstinového cukru
džem
1 bal.
kypriaceho prášku do perníka
2 hrnčeky
mlieka