REKLAMA

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 hrnčeky špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 100 g horkej čokolády Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 12 hrnček posekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 väčších vajec Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 0.7 hrnček rastlinného oleja Pridané do
  • 2 pl kokosový olej Pridané do
  • 1 hrnček trstinového cukru Pridané do
  • lekvár Pridané do
  • 1 bal kypriaceho prášku do perníka Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Komentáre (1)

Jaroslava 7. 2. 2022

Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov