REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PQc508KNMjGaDWzNWXeE/313dfe37ac0adfd49d3bf862b26452.jpeg)
Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník
35 min
8
Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.
35 min
8
Ingrediencie
porcií
20
- 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
- 1 čl kypriaci prášok
- 100 g horkej čokolády
- 2 pl kakao
- 1⁄2 hrnčeka posekaných vlašských orechov
- 3 väčších vajec
- 1 čl mletej škorice
- 0.7 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 pl kokosový olej
- 1 hrnček trstinového cukru
- lekvár
- 1 bal kypriaceho prášku do perníka
- 2 hrnčeky mlieka

REKLAMA
Postup
1. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.
2. Krok
Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.
3. Krok
Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.
5. Krok
Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.
Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.