Špargľa v lístkovom ceste

REKLAMA

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

  • 45Minút
  • 9Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 1 zväzok špargľa Pridané do
  • 250 g bryndza Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • 100 g anglická slanina Pridané do
  • polovica šalotky Pridané do
  • 50 g eidamový syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si odkrojíme drevité konce špargle a chvíľu ju povaríme, kým zmäkne. Chladené lístkové cesto si jemne vyvaľkáme a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

2. Krok

Bryndzu vymiešame s čerstvou petržlenovou vňaťou a natrieme na lístkové cesto. Slaninu nakrájame na drobné kocky a posypeme ňou bryndzovú vrstvu. Predvarenú odkvapkanú špargľu poukladáme na vrch a medzi ňu navrstvíme polovicu alebo celú šalotku nakrájanú na pásiky. Na záver koláčik posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 30 minút pri 180 stupňoch.

Komentáre (1)

Galina 13. 6. 2021

vynikajúce v nedelu som ich urobila vsetko sa zjedlo

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ovocný tart z lístkového cesta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný tart z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ovocný tart z lístkového cesta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný tart z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Špargľa v lístkovom ceste

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

45
Minút
9
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si odkrojíme drevité konce špargle a chvíľu ju povaríme, kým zmäkne. Chladené lístkové cesto si jemne vyvaľkáme a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

2. Krok

Bryndzu vymiešame s čerstvou petržlenovou vňaťou a natrieme na lístkové cesto. Slaninu nakrájame na drobné kocky a posypeme ňou bryndzovú vrstvu. Predvarenú odkvapkanú špargľu poukladáme na vrch a medzi ňu navrstvíme polovicu alebo celú šalotku nakrájanú na pásiky. Na záver koláčik posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 30 minút pri 180 stupňoch.

Ingrediencie
1
lístkové cesto
1 zväzok
špargľa
250 g
bryndza
petržlenová vňať
100 g
anglická slanina
polovica
šalotky
50 g
eidamový syr