REKLAMA

Špargľa v lístkovom ceste

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

REKLAMA
Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Ingrediencie

porcií
9
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 1 zväzok špargľa Pridané do
  • 250 g bryndza Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • 100 g anglická slanina Pridané do
  • polovica šalotky Pridané do
  • 50 g eidamový syr Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najskôr si odkrojíme drevité konce špargle a chvíľu ju povaríme, kým zmäkne. Chladené lístkové cesto si jemne vyvaľkáme a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

2. Krok

Bryndzu vymiešame s čerstvou petržlenovou vňaťou a natrieme na lístkové cesto. Slaninu nakrájame na drobné kocky a posypeme ňou bryndzovú vrstvu. Predvarenú odkvapkanú špargľu poukladáme na vrch a medzi ňu navrstvíme polovicu alebo celú šalotku nakrájanú na pásiky. Na záver koláčik posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 30 minút pri 180 stupňoch.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4239 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov