Špargľa v lístkovom ceste

REKLAMA

Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli

  • 45Minút
  • 9Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • lístkové cesto
  • zväzok špargľa
  • 250 bryndza
  • petržlenová vňať
  • 100 anglická slanina
  • polovica šalotky
  • 50 eidamový syr
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si odkrojíme drevité konce špargle a chvíľu ju povaríme, kým zmäkne. Chladené lístkové cesto si jemne vyvaľkáme a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

2. Krok

Bryndzu vymiešame s čerstvou petržlenovou vňaťou a natrieme na lístkové cesto. Slaninu nakrájame na drobné kocky a posypeme ňou bryndzovú vrstvu. Predvarenú odkvapkanú špargľu poukladáme na vrch a medzi ňu navrstvíme polovicu alebo celú šalotku nakrájanú na pásiky. Na záver koláčik posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 30 minút pri 180 stupňoch.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

vynikajúce v nedelu som ich urobila vsetko sa zjedlo