:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XbNKtbCBUlsZyfQ6Qban/d9e60d96af4e87e90d8b891c7401cb.jpeg)
Zdroj: Salapao2u from Getty Images
Špagety s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke
Mäsitá paradajková omáčka s jemnou chuťou kuracieho mäsa a nádychom bazalky vytvára jedinečné duo so špagetami al dente. Trochu cesnaku a chilli papričiek dodá pikantnosť, ktorú si samozrejme môžete upraviť podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie
- 200 g špagety
- 300 g Kuracie prsia
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 ks Malá chilli paprička
- 1 konzerva Paradajky v omáčke
- čerstvá bazalka
- soľ a korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkom hrnci rozohrejte olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nakrájanú chilli papričku - smažte, kým cibuľa nezesklovatie.
Do hrnca pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a opečte ho dozlatista. V tejto fáze je dobré pridať trochu soli a korenia - mäso tak lepšie absorbuje chute.
Keď je kurča dobre opečené, pridajte paradajky z konzervy. Nezabudnite, že ide o základ našej omáčky, preto na tejto ingrediencii nešetrite.
Medzitým uvarte špagety al dente podľa návodu na obale - ja na konci pridávam do vody trochu olivového oleja a štipku soli, aby bola pasta chutná a nelepila sa.
Keď omáčka začne hustnúť, pridajte nasekanú bazalku a dôkladne premiešajte. Bazalka dodá omáčke výraznú stredomorskú chuť.
Nakoniec môžeme podľa chuti pridať ešte trochu soli a korenia a hotové špagety spojiť s omáčkou.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aZkkTnrXIs1ArlqXVHVd/66279aeb7a1f43a250066ee8c9332b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VTopte2N3oO6dQ4lEFcK/138718ad1620d686480721ce552544.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 