REKLAMA

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

REKLAMA
Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Recept nájdeš v tomto článku

Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Ingrediencie

porcií
2
  • 200 g červená šošovica Pridané do
  • polovica zeler Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • pór Pridané do
  • soľ Pridané do
  • sušené oregano Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Červenú šošovicu uvaríme v pomere 2 diely vody na 1 diel šošovice. Varíme zhruba 15 minút. Osolíme pred dovarením.

2. Krok

Zeler očistíme, nakrájame na kocky 1x1cm, pridáme lyžicu olivového oleja a premiešame. Dáme piecť pri 200°C, 20-30 minút.

3. Krok

Uvarenú šošovicu rozmixujeme do hladka.

4. Krok

Na upečený zeler pridáme zmes papriky, oregana, tymianu a soli. Množstvo záleží na vašej chuti.

5. Krok

Do taniera dáme šošovicovú polievku, pridáme zelerové krutóny, nakrájaný pór a polejeme olivovým olejom. Dobrú chuť :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov