REKLAMA
   
Zdroj: FB: Bezva recepty
Snehová torta
Recept na výbornú snehovú tortu s kávovým krémom. Korpus je upečený z vaječných bielkov.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
1
 - 1 kg práškový cukor
 - 10 ks vajcia
 - 100 g kakao
 - 500 g maslo
 - 250 ml šálka uvarená káva
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Z vaječných bielkov a 800 g cukru vyšľaháme nad parou hustú penu.
2. Krok 
  Z papiera na pečenie si vystrihneme 4 kruhy, na ktoré pomocou cukrárenského vrecka nastriekame bielkovú zmes.
3. Krok 
  Pláty sušíme na plechu v teplovzdušnej rúre zohriatej na 100°C. asi hodinu.
4. Krok 
  Medzitým si pripravíme krém. Nad parou vyšľaháme 10 žĺtkov s kakaom a kávou do hustej kašovitej hmoty. Zmes necháme vychladnúť.
5. Krok 
  Zvyšok cukru (200g) vymiešame s maslom a k nemu postupne pridávame vychladenú kakaovú hmotu. Vznikne jemný krém.
6. Krok 
  Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame krém na pláty, spojíme ich a ozdobíme podľa vlastných predstáv.