Skvelá palacinková torta s karamelovou omáčkou

15 min
REKLAMA

Vyskúšajte toto spojenie ľahučkého krému a karamelovej omáčky.

15 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Na karamelovú omáčku potrebujeme

  • 1 hrnček kryštálového cukru Pridané do
  • 115 g masla (nesoleného) Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do

Na jablkovo-škoricové pyré potrebujeme

  • 4 stredne veľké jablká Pridané do
  • 2 ks škoricového cukru Pridané do
  • 1 pl kryštálového cukru Pridané do

Na mascarpone krém potrebujeme

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 65 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do

Ďalej potrebujeme

  • 20 palaciniek Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 Smeta-fix Pridané do
  • hrsť lieskových orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na prípravu palacinkovej torty si v prvom rade upečieme približne 20 palaciniek podľa obľúbeného receptu.

2. Krok

Na jablkovú omáčku si ošúpeme a nakrájame na kocky 4 jabĺčka. Umyjeme ich a dáme do hrnca. Pridáme cukor, škoricový cukor a podlejeme asi 0,5 dcl vody. Varíme, kým jabĺčka nezmäknú. Následne scedíme prebytočnú šťavu a rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladiť.

3. Krok

Na karamelovú omáčku si vysypeme cukor na panvicu a na strednom plameni ho zahrievame, nemiešame. Keď je už väčšina cukru rozpustená na hnedý karamel, okrajové časti vareškou posunieme do stredu a počkáme, kým sa roztopí všetok cukor. Do tekutého karamelu pridáme po kúskoch maslo, ktoré začne prirodzene v karameli peniť. Miešame, kým sa všetko maslo nevstrebe do karamelu. Následne pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a soľ a varíme za stáleho miešania ešte 10 minút. Hotovú omáčku prelejeme do skleneného pohára a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V chladničke vám takáto karamelová omáčka vydrží až do dvoch týždňov.

4. Krok

Na mascarpone krém si jednoducho elektrickým šľahačom vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. V druhej nádobe si vyšľaháme aj smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky Smeta-fix od Dr.Oetker. Krém aj šľahačku odložíme do chladničky.

5. Krok

Keď máme všetky zložky torty hotové a vychladené, môžeme začať vrstviť v poradí: palacinka-mascarpone krém-palacinka-karamelová omáčka-palacinka-jablkové pyré-palacinka-mascarpone krém a tak ďalej. Poslednú palacinku polejeme karamelovým krémom a navrstvíme do stredu šľahačku. Ozdobíme lieskovými orechmi v karamelovej omáčke.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov