REKLAMA

Skvelá palacinková torta s karamelovou omáčkou

Vyskúšajte toto spojenie ľahučkého krému a karamelovej omáčky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Na karamelovú omáčku potrebujeme

  • 1 hrnček kryštálový cukor Pridané do
  • 115 g maslo Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do

Na jablkovo-škoricové pyré potrebujeme

  • 4 jablko Pridané do
  • 2 ks škoricového cukru Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do

Na mascarpone krém potrebujeme

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 65 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do

Ďalej potrebujeme

  • 20 palaciniek Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 Smeta-fix Pridané do
  • Hŕstka lieskových orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Na prípravu palacinkovej torty si v prvom rade upečieme približne 20 palaciniek podľa obľúbeného receptu.

2. Krok

Na jablkovú omáčku si ošúpeme a nakrájame na kocky 4 jabĺčka. Umyjeme ich a dáme do hrnca. Pridáme cukor, škoricový cukor a podlejeme asi 0,5 dcl vody. Varíme, kým jabĺčka nezmäknú. Následne scedíme prebytočnú šťavu a rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladiť.

3. Krok

Na karamelovú omáčku si vysypeme cukor na panvicu a na strednom plameni ho zahrievame, nemiešame. Keď je už väčšina cukru rozpustená na hnedý karamel, okrajové časti vareškou posunieme do stredu a počkáme, kým sa roztopí všetok cukor. Do tekutého karamelu pridáme po kúskoch maslo, ktoré začne prirodzene v karameli peniť. Miešame, kým sa všetko maslo nevstrebe do karamelu. Následne pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a soľ a varíme za stáleho miešania ešte 10 minút. Hotovú omáčku prelejeme do skleneného pohára a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V chladničke vám takáto karamelová omáčka vydrží až do dvoch týždňov.

4. Krok

Na mascarpone krém si jednoducho elektrickým šľahačom vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. V druhej nádobe si vyšľaháme aj smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky Smeta-fix od Dr.Oetker. Krém aj šľahačku odložíme do chladničky.

5. Krok

Keď máme všetky zložky torty hotové a vychladené, môžeme začať vrstviť v poradí: palacinka-mascarpone krém-palacinka-karamelová omáčka-palacinka-jablkové pyré-palacinka-mascarpone krém a tak ďalej. Poslednú palacinku polejeme karamelovým krémom a navrstvíme do stredu šľahačku. Ozdobíme lieskovými orechmi v karamelovej omáčke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Večera

4313 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Mascarpone

330 receptov

Cestoviny

519 receptov