REKLAMA

Skvelá palacinková torta s karamelovou omáčkou

Vyskúšajte toto spojenie ľahučkého krému a karamelovej omáčky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Na karamelovú omáčku potrebujeme

  • 1 hrnček kryštálový cukor Pridané do
  • 115 g maslo Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do

Na jablkovo-škoricové pyré potrebujeme

  • 4 jablko Pridané do
  • 2 ks škoricového cukru Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do

Na mascarpone krém potrebujeme

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 65 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Bourbon Madagaskar Pridané do

Ďalej potrebujeme

  • 20 palaciniek Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 Smeta-fix Pridané do
  • Hŕstka lieskových orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Na prípravu palacinkovej torty si v prvom rade upečieme približne 20 palaciniek podľa obľúbeného receptu.

2. Krok

Na jablkovú omáčku si ošúpeme a nakrájame na kocky 4 jabĺčka. Umyjeme ich a dáme do hrnca. Pridáme cukor, škoricový cukor a podlejeme asi 0,5 dcl vody. Varíme, kým jabĺčka nezmäknú. Následne scedíme prebytočnú šťavu a rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladiť.

3. Krok

Na karamelovú omáčku si vysypeme cukor na panvicu a na strednom plameni ho zahrievame, nemiešame. Keď je už väčšina cukru rozpustená na hnedý karamel, okrajové časti vareškou posunieme do stredu a počkáme, kým sa roztopí všetok cukor. Do tekutého karamelu pridáme po kúskoch maslo, ktoré začne prirodzene v karameli peniť. Miešame, kým sa všetko maslo nevstrebe do karamelu. Následne pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a soľ a varíme za stáleho miešania ešte 10 minút. Hotovú omáčku prelejeme do skleneného pohára a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V chladničke vám takáto karamelová omáčka vydrží až do dvoch týždňov.

4. Krok

Na mascarpone krém si jednoducho elektrickým šľahačom vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. V druhej nádobe si vyšľaháme aj smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky Smeta-fix od Dr.Oetker. Krém aj šľahačku odložíme do chladničky.

5. Krok

Keď máme všetky zložky torty hotové a vychladené, môžeme začať vrstviť v poradí: palacinka-mascarpone krém-palacinka-karamelová omáčka-palacinka-jablkové pyré-palacinka-mascarpone krém a tak ďalej. Poslednú palacinku polejeme karamelovým krémom a navrstvíme do stredu šľahačku. Ozdobíme lieskovými orechmi v karamelovej omáčke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov